Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Το… όραμα της Μέρκελ για “ενισχυμένη” Κομισιόν

merkel
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θέλει να δοθούν επιπλέον εξουσίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά την οικονομική και την χρηματοπιστωτική πολιτική και εργάζεται για την εξέλιξη των ευρωπαϊκών συνθηκών προς αυτήν την κατεύθυνση, σύμφωνα με το αυριανό τεύχος του “Der Spiegel”.

Εκτός της παραχώρησης περισσοτέρων αρμοδιοτήτων στην Κομισιόν η Μέρκελ φέρεται να τάσσεται υπέρ της μετεξέλιξης της θέσης του επικεφαλής του Eurogroup σε έναν υπουργό Οικονομικών της ευρωζώνης.
Το γερμανικό περιοδικό, επικαλούμενο πηγές που πρόσκεινται στην γερμανική κυβέρνηση, προσθέτει ότι η καγκελάριος συζήτησε για το θέμα αυτό την Πέμπτη το βράδυ με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ, κατά τη διάρκεια δείπνου στο Βερολίνο.
Ερωτηθείς πάνω στο θέμα αυτό από το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης απάντησε: “Οι σκέψεις μας για την μελλοντική εξέλιξη της οικονομικής και νομισματικής ένωσης είναι γνωστές εδώ και καιρό. (Τώρα) μετά τις εκλογές θα συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση”.
Ο ίδιος δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικά με την συζήτηση που είχε η Μέρκελ με τον Ρόμπαϊ.
Στο προεκλογικό πρόγραμμα των συντηρητικών της Μέρκελ ετίθετο ήδη ζήτημα ενίσχυσης των εξουσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Την Δευτέρα, η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να συναντήσει στο Βερολίνο τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πριν από την σύνοδο κορυφής της ΕΕ που θα γίνει στις 24 και στις 25 Οκτωβρίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου