Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Έκκληση Αρβανιτόπουλου να ανοίξουν τα ΑΕΙ

arvanitopoulos1
Έκκληση προς τους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, “να ανοίξουν όλα τα Ιδρύματα και να αφήσουν την Πολιτεία και τον νόμο να λύσουν όλα τα ζητήματα”, απηύθυνε από τη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, κατά τη συζήτηση της τροπολογίας που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αργία των υπαλλήλων σε περίπτωση που δεν αυτοαπογραφούν.

Έχοντας επισκοπήσει το χρονικό της σύγκρουσης με τους διοικητικούς υπαλλήλους των οκτώ Πανεπιστημίων, ο κ. Αρβανιτόπουλος υπογράμμισε πως τα 3/5 των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ έχουν απογραφεί στον ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας. «Αυτό που φέρνει η σημερινή ρύθμιση, που είναι και συμπλήρωση του κώδικα για τους δημόσιους υπαλλήλους, είναι ότι όσοι δεν απογράφονται θα πρέπει να υποστούν κυρώσεις – και ως ένδειξη σεβασμού απέναντι στους νομοταγείς υπαλλήλους. Συνεπώς πρόκειται για μια ρύθμιση που ζητά απ’ όλους να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο”.
“Μπορεί κάποιοι να αισθάνονται πως αδικούνται. Υπάρχουν ένδικα μέσα δια των οποίων μπορούν να ζητήσουν το δίκαιό τους. Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι να κρατούμε τα Ιδρύματα κλειστά καταπατώντας τα δικαιώματα των υπολοίπων συνανθρώπων μας” παρατήρησε ο υπουργός Παιδείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου