Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Η Όλγα πήρε πάνω της τον “κοινωνικό τουρισμό”. Τι προβλέπει το πρόγραμμα

Olga-Kefalogianni
Ένα πρόγραμμα που είχε κολλήσει, πήρε πάνω της η Όλγα Κεφαλογιάννη, και από σήμερα αποτελεί πραγματικότητα, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προσφέρει “ανάσες” σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται.

Η Υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε το πρόγραμμα “Τουρισμος για όλους” για την περίοδο 2013-14, συνολικής δαπάνης 5 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά 72.000 δικαιούχους.
Το Πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί το Μάιο του 2014. Ειδικότερα, θα αναπτυχτεί σε δυο χρονικές περιόδους, από τον Ιούλιο του 2013 έως 31 Δεκεμβρίου 2013, και από  Φεβρουάριο 2014 έως 31 Μαΐου 2014.
Μέσω του προγράμματος, επιδοτείται η παραμονή σε καταλύματα όλης της χώρας ατόμων, τα οποία ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων άλλων φορέων.
Τα εισοδηματικά  όρια υπαγωγής στο Πρόγραμμα διαμορφώνονται ως εξής: Σε  16.000 ευρώ για μεμονωμένα άτομα, στις 28.000 ευρώ για οικογένειες (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί). και  35.000 ευρώ για πολύτεκνους (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί). Για τα άτομα της Τρίτης ηλικίας, δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.
Στόχος του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» 2013-2014 είναι  η  παροχή διακοπών χαμηλού κόστους σε ευαίσθητες οικονομικά κοινωνικές ομάδες,  η βελτίωση της  πληρότητας των τουριστικών καταλυμάτων σε μια ευρύτερη χρονική περίοδο και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας στην παρούσα φάση της οικονομικής ύφεσης.
Η χορήγηση των δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού εξαήμερων διακοπών, θα πραγματοποιηθεί από τα ΚΕΠ. Θα εκδοθούν 62.000 συνολικά ατομικά δελτία, που θα αφορούν εργαζόμενους.
Επίσης, θα χορηγηθούν άλλα 10.000 ατομικά δελτία που θα απευθύνονται σε συνταξιούχους λόγω γήρατος ή αναπηρίας ανεξαρτήτως εισοδήματος. Το σχετικό πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Οκτωβρίου 2013.
Μιλώντας για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε τα εξής:
“Το Πρόγραμμα Τουρισμός για όλους για την περίοδο 2013-2014 απευθύνεται στις οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.
Σε εκείνους τους συμπολίτες μας, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές. Σε εκείνους που έχουν πραγματική ανάγκη για στήριξη.
Αφορά επίσης τα άτομα της τρίτης ηλικίας, που συνεχίζουν τις δραστηριότητες τους και αποτελούν δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.
Σε αυτή τη δύσκολη δημοσιονομικά περίοδο πιστεύουμε ότι η Πολιτεία έχει καθήκον να κάνει  ότι μπορεί, ώστε να στηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Το Πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους, πέρα από τη σημαντική κοινωνική του διάσταση, στοχεύει και στην ενδυνάμωση της εσωτερικής τουριστικής κίνησης.
Αποτελεί ελπίδα όχι  μονό για τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους, αλλά και για τις τουριστικές επιχειρήσεις και τις τοπικές οικονομίες.
Καταλήγοντας, θέλω να τονίσω ότι ο τουρισμός σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, μπορεί και πρέπει να παίξει το ρόλο της ατμομηχανής που θα οδηγήσει την εθνική οικονομία στο δρόμο της ανάπτυξης”, ήταν τα λόγια της Όλγας Κεφαλογιάννη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου