Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Πότε θα πληρωθούν τα δώρα Χριστουγέννων- Καθυστερήσεις στο ΙΚΑ;

Μετά τους συνταξιούχους του ΟΓΑ οι οποίοι άνοιξαν φέτος τον χορό των δώρων Χριστουγέννων, έρχεται η σειρά των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων στα υπόλοιπα ταμεία. Τελευταίοι, όπως πάντα, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Δείτε τις ημερομηνίες.

Επισήμως έχει ανακοινωθεί ότι το δημόσιο θα πληρώσει το δώρο στους εργαζόμενους αλλά και στους συνταξιούχους, στις 14 Δεκεμβρίου. Στις 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί και η σύνταξη του Ιανουαρίου. Προσοχή: οι συνταξιούχοι θα πρέπει να κάνουν οικονομία ώστε τα χρήματα να τους φτάσουν τουλάχιστον μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2013. Και αυτό διότι όπως έχει αποφασιστεί, οι συντάξεις του Φεβρουαρίου –μαζί με τις περικοπές- καταβάλλονται από εδώ και στο εξής την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Και οι συνταξιούχοι των υπόλοιπων ταμείων (π.χ ΙΚΑ) κανονικά θα έπρεπε να πάρουν το δώρο των Χριστουγέννων στις 14 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο καθυστερήσεων τουλάχιστον μέχρι τις 20 ή τις 21 Δεκεμβρίου; Συνδέεται η καταβολή των δώρων με την εκταμίευση της δόσης; Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από το ταμείο. Για τελευταία φορά καθώς από το νέο έτος, δώρα Χριστουγέννων δεν θα δίνονται πουθενά παρά μόνο στον ιδιωτικό τομέα.

Υποχρέωση των εργοδοτών, είναι να πληρώσουν το δώρο έως τις 21/12. Αν δεν πληρώσουν μέχρι το τέλος του έτους, τότε αντιμετωπίζουν την αυτόφωρη διαδικασία καθώς η καταβολή του δώρου θεωρείται ποινικό αδίκημα.

Ολόκληρο δώρο, δικαιούνται όσοι εργάστηκαν χωρίς διακοπή από την 1η Μαίου 2012 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2012. Αν υπάρχει διακοπή σε αυτό το διάστημα, τότε καταβάλλεται αναλογία του δώρου.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου