Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Οι αποκαλύψεις του Στουρνάρα


Giannis-Stournaras
Εφ’ όλης της ύλης και… επί προσωπικού ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Στουρνάρας στον Αλέξη Παπαχελά και την εκπομπή “Νέοι Φάκελοι” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, χθες βράδυ.
Ο Υπουργός Οικονομικών μίλησε… για όλα. Αποκάλυψε έντονο παρασκήνιο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά και όσα συνέβησαν στις πρόσφατες συνεδριάσεις του Eurogroup, με τον ίδιο να έχει… αψιμαχίες με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μίλησε για τη διαδικασία επαναγοράς χρέους καθώς και για το νέο φορολογικό.

“Σε λίγο καιρό η Ελλάδα δεν θα ανήκει στη Δύση”, ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Στουρνάρας σε εκείνο το δραματικό Eurogroup, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η χώρα μας θα αναγκαζόταν να αναζητήσει χρήματα από αλλού.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναπτύξει και βαθιά πολιτική ρητορική για τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται σήμερα η ελληνική κοινωνία: “Δημιουργούμε μια γέφυρα για τα παιδιά μας. Πρόκειται μια επένδυση της δικής μας γενιάς για την επόμενη”, ήταν η πιο χαρακτηριστική ενδεχομένως αποστροφή του.

Ο Γιάννης Στουρνάρας δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για λαϊκισμό και διγλωσσία, διαπίστωσε ωστόσο ότι ακόμη και στην αντιπολίτευση επικρατεί πλέον η φωνή της λογικής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου