Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Κόκκινος συναγερμός σε Συγγρού και Ιπποκράτους

Δύο ημέρες πριν την επίσημη προκήρυξη εκλογών τα κομματικά επιτελεία ειδικά των δύο μεγάλων κομμάτων βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.
 

Αιτία τα δημοσκοπικά ευρήματα τα οποία για μεν το ΠΑΣΟΚ είναι καταστροφικά για δε την ΝΔ δεν βεβαιώνουν αυτοδυναμία που είναι το μεγάλο στοίχημα. 

Με μια οκτακομματκή βουλή επί θύραις τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ προβάλλουν και επιμένουν το «κοινοβουλευτικό χάος» που όπως υποστηρίζουν θα σήμαινε μια τέτοια εξέλιξη αλλά παράλληλα ξορκίζουν μια κυβέρνηση δικής τους συνεργασίας. 

Ο λόγος πολύ απλώς. Και η Συγγρού αλλά και η Ιπποκράτους ποντάρουν πλέον στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση των δυνάμεων τους.

Ειδικά η ΝΔ η οποία βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας υψώνει τους τόνους στοχεύοντας στις ομάδες των ψηφοφόρων που είτε αυτή τη στιγμή αδρανούν παραμένοντας στα «λευκά» είτε διαχέονται σε μικρότερα κόμματα διαμαρτυρίας. Αυτός είναι ο λόγος που ο Α. Σαμαράς επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν πρόκειται να δεχθεί συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και ταυτίζει κάθετα τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με την διακυβέρνηση Παπανδρέου το ΔΝΤ και την χρεοκοπία. 

Πάντως επειδή όλα βεβαιώνουν ότι οι πολίτες τελικά θα ψηφίσουν αυτούς που θα δίνουν λύσεις κι όχι απλώς αρνήσεις η ΝΔ στοχεύει να περάσει πολύ γρήγορα σε θέσεις, ρίχνοντας βάρος το κυβερνητικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.

Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σε μεγάλη εκδήλωση πιθανότατα στο Ζάππειο την Τρίτη ή την Τετάρτη μετά το Πάσχα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου