Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ: ΜΕΓΑΛΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ


Στο Δήμο Καρπενησίου βρέθηκαν από την Πέμπτη 29 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2012 έξι τουριστικοί πράκτορες, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων γραφείων εναλλακτικού τουρισμού της Αγγλίας, συνοδευόμενοι από την προϊσταμένη του γραφείου του ΕΟΤ στην Αγγλία και την Ιρλανδία, κα Κυριακή Μπουλασίδου.


Η επίσκεψη των πρακτόρων αποτελεί συνέχεια της συμμετοχής του Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννηστο World Travel Market, τη σημαντικότερη διεθνή διοργάνωση στον τομέα του τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στις αρχές Νοεμβρίου.

Εξασφαλίζοντας την πολύτιμη συνεργασία του Γραφείου του ΕΟΤ της Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας, ο Δήμος Καρπενησίου κατάφερε να οργανώσει ένα familiarization trip, όπως αποκαλείται στη βιομηχανία του τουρισμού, ένα δηλαδή ταξίδι εξοικείωσης με τις περιοχές του Δήμου Καρπενησίου, το φυσικό του περιβάλλον, τους ανθρώπους και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στον τόπο μας.

Ένα τέτοιο ταξίδι διοργανώνεται για πρώτη φορά όχι μόνο στο Καρπενήσι αλλά γενικότερα στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας. Μέχρι τώρα αντίστοιχες επισκέψεις διοργανώνονταν μόνο για τα μεγάλα Ελληνικά νησιά.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός καθώς για πρώτη φορά άγγλοι τουριστικοί πράκτορες επισκέπτονται έναν ορεινό τουριστικό προορισμό της Ελλάδας, καταδεικνύοντας ότι η ομορφιά της χώρας μας δεν είναι μόνο η θάλασσα και τα νησιά, αλλά διαθέτει μοναδική πολυμορφία και ποικίλες επιλογές. 
Το να μπει η Ελλάδα στον χάρτη του ορεινού ευρωπαϊκού τουρισμού είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά με ανεξάντλητες προοπτικές. 
Η επίσκεψη των αγγλικών τουριστικών γραφείων έρχεται μετά από συντονισμένες ενέργειες που έκανε η δημοτική αρχή προς αυτή την κατεύθυνση, λανσάροντας παράλληλα την καμπάνια:
«Authentic living
on the Rocks»

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, οι άγγλοι τουριστικοί πράκτορες, επισκέφθηκαν αξιοθέατα, ιστορικά μνημεία  περιοχές φυσικού κάλλους και επιχειρήσεις σε πολλά χωριά του Δήμου, έλαβαν μέρος σε υπαίθριες δραστηριότητες και συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων και των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων.

Στόχος τους ήταν να διερευνήσουν τη δυνατότητα του Δήμου Καρπενησίου να φιλοξενήσει άγγλους τουρίστες που ενδιαφέρονται για διακοπές στο βουνό, περιπατητικό τουρισμό, ζώα, φυτά και φυσική ζωή στην ύπαιθρο.

Από το Καρπενήσι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, ενθουσιασμένοι με τη φυσική ομορφιά του τόπου, την άψογη φιλοξενία και τις πολλές δυνατότητες πραγματοποίησης εναλλακτικών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των αγγλικών πρακτορείων, η ανάπτυξη του τόπου  είναι άμεσα συνδεδεμένη με το φυσικό περιβάλλον. Οι εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων και των ενοικιαζομένων δωματίων, τα μονοπάτια και τα ποτάμια της περιοχής, οι υπηρεσίες εστίασης και οι εταιρίες εναλλακτικού τουρισμού «πέρασαν τις εξετάσεις με άριστα».

Ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Για το Δήμο Καρπενησίου η κίνηση αυτή αποτελεί την αρχή για την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων που ενισχύουν αποτελεσματικά τον τουρισμό. Σκοπός μας είναι να κάνουμε ένα μεγάλο άνοιγμα στις αγορές του εξωτερικού προκειμένου το Καρπενήσι και η Ευρυτανία να γίνουν γνωστά και πέρα από τα ελληνικά σύνορα. Γνωρίζουμε ότι ειδικά στις μέρες μας οι προσπάθεια αυτή είναι αρκετά δύσκολη, παρόλα αυτά, σε βάθος χρόνου, περιμένουμε να δούμε απτά αποτελέσματα. Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συμπατριώτες μας επαγγελματίες που υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν την αποστολή, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, καθώς και την κα Μπουλασίδου που συνέβαλε αποτελεσματικά στην πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου