Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Αντισυνταγματική η νέα συμφωνία

Αντισυνταγματική χαρακτηρίζει η ΝΔ την νέα συμφωνία, αν αυτή συνοδεύεται με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και φυσικά, όπως δηλώνεται, δεν πρόκειται να την υπερψηφίσει. «Μια τέτοια συμφωνία είτε ψηφιστεί από 151 είτε από 180 είναι αντισυνταγματική» τονίζεται σε όλους τους τόνους.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι το άρθρο 28 του Συντάγματος, που ορίζει την αυξημένη πλειοψηφία των 180 αφορούσε μόνο την συμφωνία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και συμφωνίες, που αφορούν το σύνολο των χωρών της Ε.Ε. και όχι τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας μιας χώρας μέλους.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο Α. Σαμαράς θα καταγγείλει την νέα συμφωνία -ουσιαστικά θα καταγγείλει τους όρους που συνοδεύουν το κούρεμα του ελληνικού χρέους -ως αντισυνταγματική, τονίζοντας ότι «αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθώς ουσιαστικά θα είναι άκυρη».


Όχι τυχαία χθες ο Δ. Σταμάτης εκ των παλαιών συνεργατών του Α.Σαμαρά και σήμερα σύμβουλος του, περιέγραψε τις θέσεις της ΝΔ τονίζοντας πως «ο κ. Βενιζέλος δεν είπε ότι θα φέρει αυτή τη σύμβαση να ψηφιστεί με 180. Είπε ότι ει δυνατόν να ψηφιστεί με 180.


Ξέρετε γιατί το είπε αυτό; Διότι ως συνταγματολόγος γνωρίζει ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί σύμβαση με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων».


Η ΝΔ σε κάθε περίπτωση θα ζητήσει εκλογές υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν μπορεί να δεσμεύσει την χώρα με τέτοιου τύπου συμφωνίες.


Στο ερώτημα και μετά τι; Οι Επιτελείς της ΝΔ απαντούν ότι «ο Α. Σαμαράς έχει ήδη μιλήσει για επαναδιαπραγμάτευση σε ότι κι όποτε χρειαστεί».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου