Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Απορρίπτουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών υπουργοί της κυβέρνησης



Kατά των εκλογών και υπέρ μιας ευρύτερης συνεννόησης τάσσονται υπουργοί της κυβέρνησης με παρεμβάσεις τους στον κυριακάτικο Τύπο.


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, με συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», απορρίπτει το ενδεχόμενοπ πρόωρων εκλογών.

«Το κύρος του πρωθυπουργού παραμένει ένα ισχυρό όπλο. Το θέμα δεν είναι να φύγει από την πρώτη γραμμή της μάχης ο πρωθυπουργός, αλλά να σταθούν και οι άλλοι στην πρώτη γραμμή της μάχης, όπως αυτός».

Συμπληρώνει ότι η πλειοψηφία στη Βουλή είναι παρούσα, υπεύθυνη και λειτουργεί, αλλά προσθέτει πως «στη χώρα θα προσέθετε μια συνεργασία μακράς πνοής».

Κατά των εκλογών τάσσεται και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. «Αναγκαίος όρος για τη σωτηρία της χώρας είναι η πολιτική σταθερότητα. Στην παρούσα χρονική στιγμή θα ήταν λάθος να γίνεται ακόμη και συζήτηση για εκλογές» εξηγεί.

Προτείνει σε συμφωνία με τη ΝΔ να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, ώστε να ισχύει από τις επόμενες εκλογές στη βάση μονοεδρικών και ολιγοεδρικών περιφερειών με παράλληλη κατάργηση του σταυρού προτίμησης.

Εκφράζει την αντίθεσή του με τυχόν δημοψηφίσματα, ενώ διαμηνύει στους συναδέλφους του υπουργούς πως «θα είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων αν αυτές τις ώρες μπούμε σε μάχες διαδοχής».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου