Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η Μέρκελ απειλείται με… εργασιακή εφεδρεία


Είμαστε όλοι… Φιλελεύθεροι, παραφράζοντας την ιστορική ρήση του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι για τη σχέση της ανθρωπότητας με τους κατοίκους του Βερολίνου, στα δύσκολα χρόνια ενός Τείχους που χώριζε το μέλλον του πλανήτη, αλλά και την κοινή λογική.

Και είμαστε… Φιλελεύθεροι, επειδή το κόμμα στο οποίο προεδρεύει, μάλλον όχι για πολύ καιρό ακόμη ο Φίλιπ Ρέσλερ, εξελίσσεται στην απρόβλεπτη μεταβλητή, που ενδέχεται να οδηγήσει ακόμη και σε πρόωρες εκλογές στη Γερμανία, εντός του 2012. Εκλογές που μετά βεβαιότητας θα στείλουν την Άνγκελα Μέρκελ σε… εργασιακή εφεδρεία, επομένως θα δώσουν στη δική μας Ευρώπη, την Ευρώπη των λαών, μια ελπίδα για το μέλλον.

Η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα των Φιλελευθέρων, Κρίστιαν Λίντερ, βαθαίνει το ρήγμα και επιτείνει την αμφισβήτηση για τον Φίλιπ Ρέσλερ. Επομένως, προκαλεί δομικές σεισμικές δονήσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό, κάτι που καθιστά απρόβλεπτο το πολιτικό μέλλον για την Άνγκελα Μέρκελ.

Αν η «Άντζι» υποχρεωθεί να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές εντός του 2012, όσο σκληρή και άτεγκτη κι αν εμφανίζεται απέναντι στην Ευρώπη, με όσο πείσμα κι αν προσπαθεί να ξυπνήσει ιστορικά ένστικτα εθνικού μεγαλείου και κυριαρχίας για τους Γερμανούς, θα ηττηθεί στις κάλπες.

Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, μπορεί το CDU να τερματίσει και πάλι πρώτο, με σχετική απόσταση ασφαλείας από το SPD, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι όμως θα είναι εκείνοι που θα συγκροτήσουν κυβέρνηση συνεργασίας. Με επικρατέστερο επόμενο Καγκελάριο, τον μετριοπαθή Πέερ Στάινμπρουκ.

Έναν πολιτικό ο οποίος πέτυχε νωρίς να διαλύσει μέσα του κάθε… σοσιαλιστικό μύθο, και εμφανίζεται σήμερα ως συνεπής ευρωπαϊστής. Με όραμα και κυρίως κατανόηση, για την αναγκαιότητα η Ευρώπη να προχωρήσει συντεταγμένα και όχι με… ακρωτηριασμούς κρατών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου