Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η παρούσα κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, τονίζει ο πρωθυπουργός


Από την κυβέρνηση Παπαδήμου αναμένεται να ληφθούν όλες οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μέτρα που θα συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ, μεταδίδει το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σ' αυτά θα περιλαμβάνονται τόσο οι διορθωτικές παρεμβάσεις για τις «αστοχίες» στον προϋπολογισμό του 2011, όσο και το περίγραμμα των μέτρων της περιόδου 2012 - 2015.

Μάλιστα, σε ομιλία του σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, αφού παρατήρησε ότι η κατάσταση στην πραγματική οικονομία επιδεινώνεται: «Θα ληφθούν όλα τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί. Αν αποδειχθεί ότι δεν επετεύχθησαν οι στόχοι, είναι αυτονόητο πως θα γίνει ό,τι απαιτείται για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και αυξήσεις φόρων το 2012. Υπενθυμίζεται, ότι τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είχε υποστηρίξει πως τυχόν νέα εισπρακτικά μέτρα επιβάλλεται να ληφθούν από κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή. Επίσης, κατ' αρχήν θέση της Ν.Δ. είναι ότι οι όποιες δημοσιονομικές παρεμβάσεις για την περίοδο 2012 - 2015 θα πρέπει να αποφασιστούν μέχρι τον Ιούνιο του επόμενου έτους, και πάντως μετά τις επερχόμενες εκλογές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου