Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ο ταλαντούχος κύριος Καρατζαφέρης


Το νέο «σίριαλ», που κατά τα φαινόμενα υπόσχεται έντονες συγκινήσεις, είναι τι θα πράξει ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Θα φύγει ή θα μείνει στη κυβέρνηση Παπαδήμου. Μήπως τελικά έχει παρεξηγηθεί η τακτική του να σκέφτεται φωναχτά;

Είναι γεγονός ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, εξαιτίας λαθών της Νέας Δημοκρατίας, βρέθηκε κάποια στιγμή να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του «μεσαίου χώρου»! Αναμφισβήτητα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είναι ταλαντούχος και το απέδειξε.
Ωστόσο με τη συμμετοχή του στη κυβέρνηση, βρίσκεται αντιμέτωπος με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι, ένα καθαρόαιμο, σκληρά δεξιό ακροατήριο, δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα της συμμετοχής στο ίδιο τραπέζι με το ΠΑΣΟΚ.
Όσο για την πραγματικότητα, αυτή έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ίδιου του προέδρου του κόμματος, αλλά και κορυφαίων στελεχών(βλ. Γεωργιάδης), τα οποία ταιριάζουν στην αντιπολίτευση παρά στη συμπολίτευση.
Προφανώς μέχρι εδώ που έφθασε ο ΛΑΟΣ-κι αυτό πρέπει να παραδεχθούμε οφείλεται στην οξυδέρκεια του Γιώργου Καρατζαφέρη- αποτελεί «πολιτική έκπληξη». Μένει, το προσεχές διάστημα, να φανεί ποιος επιθετικός προσδιορισμός θα συνοδεύσει το ουσιαστικό «έκπληξη».
Άλλωστε με τον Γιώργο Καρατζαφέρη κανείς-ακόμα και ο ίδιος- δεν μπορεί να ξέρει πως θα μας βρει το ξημέρωμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου