Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Συμμετοχή της Β2 Ν.Ε. στη δράση "Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα"


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή μας στη δράση της ΟΝΝΕΔ, «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα» , το πρωί του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου 2011. Νέοι και νέες από τη Β2 Νομαρχιακή Επιτροπή ΟΝΝΕΔ συγκεντρώθηκαν έξω από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων στην οδό Ιασωνίδου στο Ελληνικό, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου και την υποστήριξή του στο εγχείρημα.

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, η σκέψη αλλά και η ηθική συμπαράσταση που μπορεί κανείς να προσφέρει στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες,  δεν είναι αρκετή για να τους βοηθήσει να περάσουν τις μέρες των Χριστουγέννων. Με αυξημένο το αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας, η Β2 Νομαρχιακή Επιτροπή ΟΝΝΕΔ διοργάνωσε δράση κοινωνικού παντοπωλείου, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης (ξηρά τρόφιμα, κονσέρβες, ρούχα, κ.α.) με σκοπό τη διανομή τους σε παιδιά και άπορους, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του παιδιού» την ΜΚΟ «Γιατροί του κόσμου» και την «Praksis». 
Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, ο κόσμος απέδειξε οτι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των Ελλήνων, είναι οτι στα δύσκολα αποτελούν μια μεγάλη οικογένεια. Πάνω από 20 χαρτόκουτες με είδη σίτισης και 15 σακούλες με είδη ένδυσης,  καταδεικνύουν από μόνα τους την μεγάλη ανταπόκριση που έδειξε ο κόσμος στο κάλεσμά μας, καθιστώντας εφικτή και επιτυχημένη τη πρωτοβουλία αυτή.


Το υλικό που συγκεντρώθηκε, τόσο απο τη Β2 Νομαρχιακή Επιτροπή, όσο και από τις υπόλοιπες οργανώσεις του λεκανοπεδίου Αττικής, θα παραδωθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στους «Γιατρούς του κόσμου» και στην «Praksis» στην κεντρική εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα»  την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 στον πεζόδρομο της Ερμού, μπροστά από την Καπνικαρέα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου