Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Η βόμβα του πατέρα έσκασε στα χέρια του γιου του…

Δεν ξέρουμε αν οι τρέχουσες εξελίξεις αποτελούν το τέλος της Μεταπολίτευσης. Εξάλλου αυτό πια λέγεται συνεχώς, φανερώνοντας την ελπίδα να αλλάξουμε πολιτική σελίδα επιτέλους στην χώρα…!
Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ήρθε το τέλος του Παπανδρεϊσμού. Δεν χρειάζεται να απορεί κανείς! Αυτό ήρθε νομοτελειακά και εξηγούμαστε αμέσως…


Ο Ανδρέας Παπανδρέου παρέλαβε μία χώρα μετά το ’80 στην οποία όντως υπήρχαν έντονες κοινωνικές ανισότητες. Βρήκε την λύση! Το ζεστό και άφθονο χρήμα από την ΕΟΚ. Όλοι πήραν χρήματα, ακόμα και αν δεν τα επένδυσαν σωστά ο Αντρέας είχε επιτύχει τον σκοπό του. Η αγορά είχε «ζεσταθεί» και ο κόσμος επιτέλους «έφαγε ψωμί». Ο κόσμος ξεχνούσε ότι ο Ανδρέας ήταν οικονομολόγος, ήξερε τι γινόταν και αποκλείεται να μην γνώριζε ότι η μη ανταποδοτικότητα των επενδύσεων σίγουρα θα μας έφερνε σε αδιέξοδο…
Αλλά γιατί να σκάσει…; Εξάλλου ήξερε…

ότι τα αποτελέσματα θα τα «γευόταν» η επόμενη γενιά ή η μεθεπόμενη!
Όμως η Ιστορία εκδικείται… Τελικά μετά από Κυβερνήσεις οι οποίες δεν φρόντισαν να βάλουν το θέμα στην σωστή του βάση, μετά από χρόνια «ανέξοδου» λαϊκισμού, ήρθε ο Γιώργος στην εξουσία. Ήρθε με το διάσημο πια «λεφτά υπάρχουν». Η ιστορία θα τον καταγράψει και θα τον αξιολογήσει και αυτόν και τους προγενέστερους αυτού. Δυστυχώς, η βόμβα που επώαζε ο πατέρας έσκασε στα χέρια του γιου. Και όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα στις οικογενειακές επιχειρήσεις, οι γιοι είναι χειρότεροι από τους πατεράδες τους και ανίκανοι να διαχειριστούν σημαντικές κρίσεις.
Το ακόμα χειρότερο ήταν ότι ο Γιώργος Α. Παπανδρέου έπρεπε να κόψει «επιταγές», έπρεπε να ξεπληρώσει χρωστούμενα. Χρωστούμενα ναι, χρωστούμενα. Μετά τις αποκαλύψεις από τα wikileaks έγινε γνωστό ότι ο Κώστας Καραμανλής είχε εκνευρίσει τους Αμερικάνους και εκείνοι ήθελαν αποκούμπι, εναλλακτική λύση. Τον Jeffrey. Τι έκανε ο Γιωργάκης; Ξεκίνησε το πρόγραμμα διάλυσης της χώρας αλλά και της Ε.Ε. Πως; Αυτό ήταν εύκολο! Δυσφήμισε την χώρα όσο δεν πάει, μας ξεφτίλισε στο εξωτερικό λέγοντάς μας ανίκανους, τεμπέληδες, χαρακτήρισε την χώρα Τιτανικό… Και μετά; Μετά έφερε το ΔΝΤ στην ΕΕ.
Τί ήταν το ΔΝΤ πριν μπει στην ΕΕ μέσω της Ελλάδας; Ένας αποτυχημένος θεσμός ο οποίος είχε εκδιωχθεί από όπου είχε πάει ως επικίνδυνος για τις κοινωνίες και την πραγματική οικονομία. Ο Jeffrey τον ανέστησε. Ναι, τον ανέστησε.
Και τώρα μας έρχεται στο μυαλό και μία άλλη σκέψη…! Άμα κατάφεραν το ’99 στην Ελλάδα να γκρεμίσουν το Χρηματιστήριο 5-10 επιχειρηματίες της Ελλάδας, νομίζετε ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν τον κόσμο 10-20 επιχειρηματίες ή επιχειρηματικές ομάδες ( βλ. hedge funds) παγκόσμιου βεληνεκούς;
Τυχαία νομίζετε οι πολιτικοί προσέφυγαν στους τραπεζίτες για να βρουν λύση και όχι στις εκλογές; Τυχαίος νομίζετε ότι είναι ο ρόλος της Goldman Sachs και των υπολοίπων;
Δυστυχώς με την παγκοσμιοποίηση οι 5 νταβατζήδες της χώρας, οι μεγαλοεργολάβοι και οι τραπεζίτες, αντικαταστάθηκαν από τους παγκόσμιους νταβατζήδες! Αυτά που εμείς ζούμε είναι προδιαγεγραμμένα από τους παγκόσμιους νταβατζήδες εδώ και χρόνια. Η Λέσχη Bilderberg, η οργάνωση Trilateral, το Council of Foreign Relations και ο χρηματοδοτικός τους οργανισμός το ΔΝΤ οργανώνουν την πορεία και την εξέλιξη του κόσμου στις συνεδριάσεις και στα μυστικά τους καφέ.
Το δυστύχημα για την Ελλάδα είναι ότι δεν έχει βρεθεί κάποιος να τους περιορίσει τα σχέδια αν όχι να τους τα διαλύσει. Η οικογένεια Παπανδρέου είναι μέρος αυτού του συστήματος και δεν είναι τυχαίο που και οι δύο Παπανδρέου, πατέρας και γιος, μας προέκυψαν εκ Αμερικής! Ο Αντρέας ξεκίνησε την διάλυση της χώρας, με την καταστροφή του παραγωγικού της ιστού, με την καταναλωτική λαίλαπα που προκάλεσε και ο Γιωργάκης ολοκλήρωσε το έργο, φέρνοντας Κυβερνήτες και ελεγκτές στην χώρα τούς εκφραστές της νέας τάξης πραγμάτων και τους παγκόσμιους σερίφηδες. Τέλος η χώρα έγινε ο Δούρειος Ίππος για να μπει το ΔΝΤ και στα εσωτερικά της ΕΕ, όπου ανίκανοι και λίγοι οι αρχηγοί της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας δεν κατάφεραν να σώσουν τις χώρες τους αλλά και την Ένωση!!!

http://udemand.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου