Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Η Όλγα Κεφαλογιάννη για την συνάντηση με το προεδρείο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών άνευ Πληρωμάτων

 

«Συναντήθηκα σήμερα με το Προεδρείο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών άνευ Πληρωμάτων και συζητήσαμε από κοντά όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο τους και γενικότερα τον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού. 

Στη συνάντηση τέθηκαν από πλευράς του Προεδρείου όλα τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, καθώς επίσης προτάσεις για τη βελτίωση της λιμενικής υποδομής, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την αναβάθμιση του νομοθετικού πλαισίου με σκοπό την απλοποίηση των διαδικασιών και την υποστήριξη της ναυπήγησης σκαφών στην Ελλάδα. Συμφωνήσαμε στην ανάγκη της δημιουργίας αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού και στην άμεση προτεραιότητα που θα πρέπει να δοθεί εφεξής στη χάραξη συγκεκριμένης αναπτυξιακής  στρατηγικής για τον θαλάσσιο τουρισμό. 

Κοινή μας πεποίθηση είναι, ότι σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, ο θαλάσσιος τουρισμός θα πρέπει να εξελιχθεί στο πιο δυναμικό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων ανταγωνιστικών αγορών. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποτελέσει σημαντικό κομμάτι του τουριστικού προϊόντος, προσφέροντας θέσεις εργασίας και σημαντικά εισοδηματικά οφέλη στην Ελληνική οικονομία.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου