Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ένας προϋπολογισμός με… ιδιαιτερότητες

Μετά τη σχετική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον Λουκά Παπαδήμο πλέον, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε στη Βουλή τον προϋπολογισμό για το 2012. Μια δύσκολη «ζαριά» για τη νέα κυβέρνηση, η οποία προέκυψε από τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.


Με δεδομένη την εξαιρετικά αρνητική εικόνα των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η πολιτική αβεβαιότητα του τελευταίου μήνα οδήγησε στην αποδιοργάνωση των ελεγκτικών μηχανισμών, και την περαιτέρω μείωση των εσόδων, ο νέος προϋπολογισμός αναμένεται να συνεπάγεται τη λήψη πρόσθετων, επώδυνων μέτρων.
Θα είναι ο πρώτος προϋπολογισμός του Μνημονίου ΙΙ, από τη στιγμή που δεν θα προκύψει κάποια απρόοπτη δυσκολία με την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Βρυξελλών της 27ης Οκτωβρίου, για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σε ποσοστό 50%.
Και θα είναι ένας προϋπολογισμός, την υλοποίηση του οποίου θα ξεκινήσει η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, και θα τη συνεχίσει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου. Δηλαδή, και σύμφωνα με τα ευρήματα όλων των δημοσκοπήσεων, η Νέα Δημοκρατία.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός δεν μοιάζει με εκείνους των προηγούμενων ετών. Φαντάζει «ειδικού σκοπού», όπως είναι και ο χαρακτήρας της κυβέρνησης Παπαδήμου.

18.11.2011ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ / statesmen.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου