Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Πλήρη ρήξη της ΟΝΝΕΔ με το κόμμα! Ανδρέας Παπαμιμίκος: «Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα περάσει καλά στην Θεσσαλονίκη»



Από αλλού το περίμενε και από αλλού το βρήκε ο Πρόεδρος της ΝΔ. Σε μείζον εσωκομματικό ζήτημα έχει εξελιχθεί η αντίδραση της ΟΝΝΕΔ στο συναινετικά ψηφισμένο νόμου πλαίσιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η ΟΝΝΕΔ θεωρεί ότι αδειάστηκε από τον Σαμαρά και τον Σπηλιωτόπουλο και βγήκε στο αντάρτικο με σκληρές ανακοινώσεις. 

Αυτή που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που καταλόγισε σαφείς ευθύνες και εξαπέλυσε επίθεση και κατά της ηγεσίας της ΝΔ. Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των επιτελών της Συγγρού και αποφασίστηκαν διαγραφές στελεχών της ΔΑΠ.

Όμως το πρόβλημα γιγαντώθηκε καθώς ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, φαίνεται απρόθυμος να παρέμβη και να «μαζέψει» τα στελέχη του. Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Λυκουρέντζος ανέλαβε να έρθει σε επαφή με τον Παπαμιμίκο και τον κάλεσε στο γραφείο του νωρίς το πρωί. Οι φωνές του ακουγόταν σε όλο το τρίτο όροφο των κεντρικών γραφείων της ΝΔ.

Ο Παπαμιμίκος δεν άλλαξε στάση και μάλιστα προειδοποίησε τον Λυκουρέντζο ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν θα περάσει καθόλου καλά στην Θεσσαλονίκη όταν θα ανέβει για την Διεθνή Έκθεση και ότι οι Δαπίτες της Θεσσαλονίκης τους ετοιμάζουν σκληρή υποδοχή.

Καλά πληροφορημένες πηγές μιλούν για πλήρη ρήξη της ΟΝΝΕΔ με την ηγεσία του κόμματος. Ο Παπαμιμίκος διατείνεται ότι έχασε τον έλεγχο και δεν μπορεί πλέον να σταθεί. «Τι να πω τώρα στους Οννεδίτες που τους υποσχέθηκα ότι ο νόμος για τα ΑΕΙ θα ήταν δική μας υπόθεση. Έχω εκτεθεί ανεπανόρθωτα, μας χρησιμοποιήσατε και τελικά μείναμε απέξω από όλα τα εκλεκτορικά σώματα. Τώρα δεν μαζεύεται το πράγμα», φέρεται να είπε στον Γραμματέα της ΝΔ.

Άλλοι πάλι που γνωρίζουν καλά τις εσωκομματικές ισορροπίες και συμμαχίες στο κόμμα της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν, ότι πίσω από την όλη αντίδραση της ΟΝΝΕΔ και του Παπαμιμίκου κρύβεται ο Γραμματέας Προγράμματος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, που είναι ο πολιτικός μέντορας του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ.

Μάλιστα όταν ήταν Υπουργός Μεταφορών, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ήταν ο εξαπορείτων συνεργάτης του. Ο Στυλιανίδης φέρεται χωλομένος καθώς είδε τον άσπονδο φίλο του και εσωκομματικό του αντίπαλο Άρη Σπηλιωτόπουλο, να κερδίζει στα σημεία και να πείθει τον Σαμαρά στην δική του γραμμή και να πετυχαίνει την συναίνεση.

Μάλιστα οι σχέσεις των δύο έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ και οι μετοχές του Σπηλιωτόπουλου στην οδό Συγγρού είναι στα πάνω τους. Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι στελέχη της Συγγρού που βρίσκονται κοντά στον Σαμαρά, χρεώνουν την κατάσταση στον Στυλιανίδη και ότι η ερώτηση που υπέβαλαν βουλευτές της ΝΔ για τις ΜΚΟ, ζητώντας στοιχεία ακόμη και για την περίοδο που διετέλεσε υφυπουργός εξωτερικών και υπεύθυνος για τις ΜΚΟ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ήταν προειδοποίηση των Σαμαρικών για τον Στυλιανίδη και τον Παπαμιμίκο, που και αυτός ήταν τότε αναμεμειγμένος με διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Καλά λένε τελικά ότι στην πολιτική ποτέ μην λές ποτέ. Ρε πως αλλάζουν οι καιροί.

http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2011/09/blog-post_5964.html 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου