Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Καύσωνας, παρά το μελτέμι, σε ολόκληρη τη χώρα



Στα ύψη θα παραμείνει ο υδράργυρος, παρά το μελτέμι, ολόκληρη την εβδομάδα και σε ολόκληρη τη χώρα. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι στα ηπειρωτικά στους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, που τοπικά στο Αιγαίο θα φθάσουν έως και 7 μποφόρ. Το σκηνικό αυτό θα διατηρηθεί τουλάχιστον έως και την Παρασκευή.


Ειδικότερα, για τη Δευτέρα προβλέπεται:

Αττική:
Ανεμοι βόρειοι - βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά κατά τόπους η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 έως 4 βαθμούς μικρότερη.

Θεσσαλονίκη: Ανεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία- Θράκη: Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά, άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 21 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά, άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στις παράκτιες περιοχές και τα νησιά κατά τόπους η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς μικρότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά, άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά κυρίως θαλάσσια τμήματα 5 με
7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα θαλάσσια και παραθαλάσσια
τμήματα κατά τόπους η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς μικρότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Ανεμοι βόρειοι 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στις νότιες περιοχές των νησιών και κυρίως στη νότια Κρήτη κατά τόπους η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς μεγαλύτερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Ανεμοι στα βόρεια βόρειοι - βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα νότια βόρειοι - βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στις νότιες περιοχές των νησιών κατά τόπους η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς μεγαλύτερη.

Για την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε μικρή σταδιακή πτώση.
Θερμοκρασία: σε μικρή σταδιακή πτώση.

Για την Πέμπτη, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα κεντρικά και
βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε μικρή άνοδο, ως προς τις μέγιστες τιμές, κυρίως στα δυτικά.

Για την Παρασκευή, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε περαιτέρω μικρή άνοδο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου