Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ολόκληρο χωριό προσέλαβε ιδιωτική εταιρία security!

Το παράδειγμα της Κυρτώνης σκέφτονται να ακολουθήσουν και άλλα χωριά στη Φθιώτιδα και τη Στερεά Ελλάδα. Οι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αταλάντης αποφάσισαν να αναθέσουν την προστασία τους σε ιδιωτική εταιρία security, έναντι 21 ευρώ την ημέρα ή 0,70 ευρώ την ημέρα το κάθε σπίτι. Από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, ένα αυτοκίνητο με φάρο και διακριτικά της εταιρίας και με 2 άτομα πλήρωμα, περιπολεί στους δρόμους του χωριού. Όλοι οι κάτοικοι έχουν έναν αριθμό τηλεφώνου που θα καλέσουν εάν αντιληφθούν το παραμικρό.

«Μου είχαν ανοίξει το σπίτι 10 φορές. Τώρα πέφτω για ύπνο χωρίς να φοβάμαι. Παρ' όλο που παίρνω μικρή σύνταξη και περισσότερα θα πλήρωνα για την ασφάλειά μου», είπε στο LamiaReport  ηλικιωμένος κάτοικος της Κυρτώνης.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Δημήτρη Κυριαζή, ο οποίος δήλωσε στο LamiaReport:
«Είχαμε πολλά κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών αυτοκίνητων το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το χωριό μας είναι πέρασμα μεταξύ Βοιωτίας και Φθιώτιδας, κοντά στην Εθνική, αλλά και προσβάσιμο από την Αττική. Εδώ και 2 μήνες περίπου που βάλαμε την security δεν έχουμε κανένα κρούσμα. Οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση και είναι ευχαριστημένοι».

Σύμφωνα με στοιχεία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη Στερεά Ελλάδα οι ληστείες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 82% και οι κλοπές-διαρρήξεις κατά 34%, ενώ σε άλλες περιοχές, όπως στην Πελοπόννησο οι ληστείες αυξήθηκαν κατά 200% και οι κλοπές-διαρρήξεις κατά 85%. Το ίδιο απογοητευτικά είναι τα νούμερα και για άλλες περιφέρειες της χώρας.

Το παράδειγμα της Κυρτώνης θέλουν τώρα να ακολουθήσουν και άλλες κοινότητες. Τις ημέρες του Πάσχα, σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης σε πολλές περιοχές της Φθιώτιδας και οι κάτοικοι πολλών χωριών είναι έτοιμοι να ζητήσουν προσφορές από ιδιωτικές εταιρίες για την φύλαξη τους.

Πηγή: LamiaReport.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου