Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Αναζητούν ασφαλή καταφύγια για τα εκατομμύρια τους

Συναγερμό έχει σημάνει στην παγκόσμια κοινότητα των εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων του πλανήτη, η αύξηση της γεωπολιτικής αστάθειας.


Οι τελευταίες εξελίξεις που συνδέονται με την κρίση χρέους, την αναταραχή στον αραβικό κόσμο, την άνοδο του πληθωρισμού και των επιτοκίων, οδηγούν τους διαχειριστές του πλούτου των 15,8 εκατομμυρίων, που αποτελούν το κλαμπ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, με συνολική περιουσία περί τα 40 τρισ. δολάρια, στην αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων.

Σύμφωνα με έρευνα που έκαναν διεθνείς εταιρείες συμβούλων και που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Το Βήμα», οι πλούσιοι επιδιώκουν τη διασπορά του επενδυτικού κινδύνου και το χαρτοφυλάκιο τους περιλαμβάνει από μετοχές, ακίνητα, παράγωγα και χρυσό ως αγροτικά εμπορεύματα, ρευστά διαθέσιμα και συλλογές έργων τέχνης.

Οι εκατομμυριούχοι του πλανήτη εκτιμάται ότι ως το τέλος του 2011 θα αυξηθούν εκ νέου κατά 4% φτάνοντας τα 15,8 εκατομμύρια, ενώ η συνολική αξία της περιουσίας των εκατομμυριούχων σημείωσε αύξηση τόσο σε Ευρώπη και Ασία αλλά και Λατινική Αμερική και Μέση Ανατολή.

Τη λέσχη των δισεκατομμυριούχων πάντως φαίνεται πως οδηγούν με 396 άτομα οι προερχόμενοι από τις ΗΠΑ, ενώ ακολουθούν οι κινέζοι οι οποίοι εκτιμάται ότι έχουν πολύ μικρότερα ρίσκα να αντιμετωπίσουν δραστηριοποιούμενοι σε ένα σχετικά σταθερό περιβάλλον.

Η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο θα παραμείνουν τα κορυφαία παγκόσμια χρηματοοικονομικά κέντρα την επόμενη δεκαετία αλλά σημαντικά θα αυξηθεί και η σημασία αναδυόμενων αγορών όπως της Βομβάης, της Σαγκάης, και του Σάο Πάολο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου