Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Κρίσιμη συνάντηση της Τ.Μπιρμπίλη με τον Δήμο Λαυρεωτικής για την Κερατέα




Κρας τεστ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική αποτελεί η συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη με τη δημοτική αρχή Λαυρεωτικής για το θέμα της Κερατέας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη. 


Σύμφωνα με τα Νέα, πρόκειται για το πρώτο κρίσιμο ραντεβού μετά την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και των κατοίκων από τα μπλόκα της περιοχής.



Η υπουργός Περιβάλλοντος, μιλώντας την Τρίτη στον Βήμα 99,5 εμφανίστηκε ανοιχτή στο διάλογο για τις τεχνολογίες επεξεργασίας απορριμμάτων που θα χρησιμοποιηθούν στα αντίστοιχα εργοστάσια, αλλά επιφυλακτική ως προς το ενδεχόμενο αναθεώρησης του υφιστάμενου περιφερειακού ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο Κερατέας.



Από την πλευρά του, ο Δήμος Λαυρεωτικής διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί δημιουργία ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο Κερατέας και στη συνάντηση θα επιμείνει στην πρόταση για δημιουργία μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων σε έκταση του ΒΙΟΠΑ Κερατέας.



Η κ. Μπιρμπίλη χαρακτήρισε «πολύ δύσκολο θέμα» την αλλαγή χωροθέτησης στην Κερατέα, για το οποίο, όπως είπε, «πρέπει να πειστούμε για την εφικτότητά του».



www.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου