Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΤΡΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Τρία σχέδια νόμου που αφορούν στη λειτουργία της αγοράς και στην προστασία των επιχειρήσεων και των καταναλωτών παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο υπουργός υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοίδης.Ειδικότερα, ο υπουργός παρουσίασε το σχέδιο νόμου «Περί Σημάτων, Προϊόντων και Υπηρεσιών» και...
σε δεύτερη ανάγνωση τα σχέδια νόμου για την «Προ-πτωχευτική Διαδικασία Εξυγίανσης Επιχειρήσεων», και για τους «Μεσίτες αστικών συμβάσεων σχετικών με ακίνητα και λοιπές διατάξεις».
Στο σχέδιο νόμου «Περί Σημάτων, Προϊόντων και Υπηρεσιών» προβλέπονται αλλαγές στο δίκαιο περί σημάτων, ώστε να προστατεύεται ο καταναλωτής και οι επιχειρήσεις από απομιμητικά προϊόντα. Με το εν λόγω σχέδιο νόμου αυστηροποιούνται οι ποινές για τους παραβάτες και για πρώτη φορά εισάγεται η δυνατότητα για άμεση λήψη δικαστικών μέτρων χωρίς να κληθεί ο παραβάτης, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος καταστροφής των αποδεικτικών στοιχείων.
Επίσης, η προστασία ενός σήματος επεκτείνεται και κατά τρίτων προσώπων ή μεσαζόντων που χρησιμοποιούνται για της προσβολή ενός σήματος. Παρέχεται ακόμη η δυνατότητα παρέμβασης κατά σημάτων, τα οποία μπορεί να είναι παραπλανητικά ενώ οι τελεσίδικες αποφάσεις δικαστηρίων για το θέμα των σημάτων δημοσιοποιούνται, έτσι ώστε να υπάρχει ενημέρωση και προφύλαξη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.
Με το σχέδιο νόμου για την «Προ-πτωχευτική Διαδικασία Εξυγίανσης Επιχειρήσεων» δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις που για οποιοδήποτε λόγο βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, διασφαλίζοντας θέσεις εργασίας αλλά και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, ενώ με το σχέδιο νόμου για «Μεσίτες αστικών συμβάσεων σχετικών με ακίνητα και λοιπές διατάξεις» επιλύονται προβλήματα που προκύπτουν στις συναλλαγές των μεσιτών, διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία του επαγγέλματος και προστατεύονται οι καταναλωτές.
Ακόμη, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, εισηγήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο τη συμμετοχή της Ελλάδας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (European Bank for Recon

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου