Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Πατούλης: Οι απολύσεις δεν δίνουν λύσεις

patoulis
«Η διαμαρτυρία του ιατρικού σώματος θα συνεχιστεί απέναντι στα μέτρα που ακρωτηριάζουν τις καριέρες και τις ζωές των λειτουργών μας» δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ( ΙΣΑ) Γ. Πατούλης τονίζοντας  ότι οι απολύσεις δε δίνουν λύσεις.

Ο κ. Πατούλης μιλώντας σε συγκέντρωση του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, δήλωσε ότι ενάντια στην καθολική κατάρρευση των πρωτοβάθμιων δομών του ΕΟΠΥΥ και στον επιστημονικό θάνατο χιλιάδων γιατρών, ο αγώνας πρέπει να είναι ενωτικός, με θέσεις απαρέγκλιτες για έναν ανοιχτό διάλογο από μηδενική βάση.
«Χρειαζόμαστε μια Εθνική Στρατηγική Καθοδήγηση της Υγείας που θα δομεί το σύστημα υγείας πάνω στις πραγματικές ανάγκες της πατρίδας μας και όχι σε κάποιες βεβιασμένες τροϊκανές επιταγές χωρίς πυξίδα στο μέλλον» είπε.
Επίσης τόνισε την ανάγκη για ένα σύστημα υγείας που θα προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες με το χαμηλότερο κόστος και θα αξιοποιεί το εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό της χώρας μας στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.
Στο κατώφλι του 2014, είναι αδιανόητο να μην αξιοποιείται ένα μεγάλο σημαντικό υγειονομικό δυναμικό, όταν η χώρα το έχει ανάγκη, είπε και κάλεσε τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να δώσει τη δυνατότητα για νέες συμβάσεις άμεσα.
Επιπλέον, σημείωσε ότι ο ΙΣΑ πιστεύει ότι η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και τα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα ανά ασθένεια και ανά ασθενή, είναι οι δύο βασικοί πυλώνες γρήγορου και άμεσου ελέγχου του κάθε γιατρού που θα συμμετέχει στο σύστημα.
Ακόμη υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν συλλογικές συμβάσεις, ώστε μέσω των Ιατρικών Συλλόγων να επιτευχθεί ο σωστός καταμερισμός των πόρων ανά περιφέρεια και ειδικότητα σε όλη την επικράτεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου