Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Άδωνις με ακρίβεια πληρωμένου δολοφόνου διαλύει την ψυχική υγεία

sirizakosmos
Επίθεση στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις κινητοποιήσεις στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
»Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση απέδειξε πόσο επικίνδυνη είναι για το δημόσιο σύστημα υγείας!


Χθες, 11/12 οι εργαζόμενοι του ΨΝ Θεσσαλονίκης πληροφορούνταν ότι, σύμφωνα με έγγραφο που είχε αποσταλεί προ ημερών από το Υπουργείο Υγείας, αλλά δεν είχε γνωστοποιηθεί, 46 εργαζόμενοι τίθενται άμεσα σε διαθεσιμότητα! Ανάμεσα σε αυτούς που απολύονται βρίσκονται ειδικότητες όπως νοσηλευτές, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί που είχαν προσληφθεί, μέσω των προγραμμάτων του Ψυχαργώς, για την στελέχωση των στεγαστικών δομών. Με αυτόν τον τρόπο αποψιλώνονται και απαξιώνονται οι υπάρχουσες στεγαστικές δομές του ΨΝΘ, οι οποίες δεν μπορούν πια να εξυπηρετήσουν ούτε τον υπάρχοντα αριθμό ωφελουμένων, πόσο μάλλον τους ψυχικά ασθενείς που θα διοχετευτούν σε αυτές τις δομές με το επιχειρούμενο κλείσιμο των κλινικών του ΨΝΘ.

Παρόλο που το απαράδεκτο αυτό έγγραφο βρίσκεται ήδη στα χέρια των εργαζόμενων και όλοι πια καταλαβαίνουν τα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης, η κα Μακρή χθες το βράδυ έβγαινε πάλι σεργιάνι στα τηλεοπτικά κανάλια για να διαψεύσει την αλήθεια! Δεν είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης είπε το κλείσιμο του ΨΝΘ, αλλά του ΨΝΑ και του Δρομοκαϊτειου. Όμως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η κα Μακρή συλλαμβάνεται να ψεύδεται ασύστολα. Μόλις λίγες μέρες πριν, διαβεβαίωνε ότι κανένας εργαζόμενος που δουλεύει μαζί με ασθενείς δε θα έβγαινε σε διαθεσιμότητα. Φαίνεται ότι στο μυαλό της κας Μακρή οι ψυχολόγοι, οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι νοσηλευτές δεν εργάζονται δίπλα σε ασθενείς.

Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύονται για ακόμα μια φορά τα ψέματα της κυβέρνησης και ο πραγματικός στόχος που δεν είναι άλλος από τη διάλυση της ψυχικής υγείας. Το σχέδιο που ο Γεωργιάδης και η Μακρή υλοποιούν με ακρίβεια πληρωμένου δολοφόνου δεν είναι άλλο από το οριστικό κλείσιμο των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας. Ο σχεδιασμός τους δεν έχει καμία σχέση με την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, αλλά με την ισοπέδωση κάθε είδους δημόσιου συστήματος υγείας. Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση, ακόμα και στην διαστρεβλωμένη ελληνική εκδοχή της, είχε στόχο την αποασυλοποίηση, την τομεοποίηση, την κοινοτική φροντίδα, την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη των ψυχικά ασθενών. Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, απαιτείται σχεδιασμός και υλοποίηση ενός δικτύου κοινοτικών δομών που σταδιακά θα αντικαταστήσουν τα ψυχιατρικά ιδρύματα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν έχει καμία σχέση με την ψυχιατρική μεταρρύθμιση. Οι διαθεσιμότητες δεν έχουν καμία σχέση με την ψυχιατρική μεταρρύθμιση. Το βίαιο κλείσιμο των ψυχιατρείων, όπως υλοποιείται από την κυβέρνηση, δεν έχει καμία σχέση με την ψυχιατρική μεταρρύθμιση. Οι μόνοι στόχοι που εξυπηρετούν αυτές οι κινήσεις είναι ο βίαιος θάνατος της δημόσιας ψυχικής υγείας στην Ελλάδα και η ενίσχυση των πάσης φύσεως ιδιωτικών συμφερόντων. Θα μας βρουν απέναντί τους!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου