Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ποιος είναι ο Ντιμίτρι Αρκάκοφ που έφτιαξε μόνος του την τέλεια πιστωτική κάρτα και ξεγέλασε την τράπεζα

Σίγουρα ο 42χρονος Ντιμίτρι Αρκάκοφ εκτός από ταλέντο και ευστροφία είχε και την τύχη με το μέρος του, αφού κατάφερε να δημιουργήσει μια πιστωτική κάρτα με απεριόριστη πίστωση, μηδενικό επιτόκιο και χωρίς επιπλέον χρεώσεις με την έγκριση της τράπεζας.


Όπως αναφέρει η Telegraph, ο Ντιμίτρι από το Voronezh όταν διάβασε τους όρους της Tinkoff δεν ικανοποιήθηκε ιδιαίτερα κι έτσι σκάναρε στον υπολογιστή την προσφορά της τράπεζας, κάνοντας προσεκτικές αλλαγές στα "ψιλά γράμματα" του συμβολαίου, δημιουργώντας μια "ιδανική" πιστωτική κάρτα. Αμέσως μετά, έστειλε το έγγραφο στην τράπεζα, οι επικεφαλής της οποίας δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν τις αλλαγές και ενέκριναν την κάρτα του 42χρονου.

Δύο χρόνια χρειάστηκε η τράπεζα για να αντιληφθεί την απάτη του Αρκάκοφ και να ακυρώσει την κάρτα του λόγω απλήρωτων οφειλών ύψους 45.000 ρουβλίων, οι οποίες περιελάμβαναν και χρεώσεις που, βάσει της συμφωνίας που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές, ήταν παράνομες.

Το δικαστήριο ωστόσο δικαίωσε τον 42χρονο κρίνοντας απολύτως έγκυρη τη συμφωνία, και καλώντας τον να πληρώσει μόνο το ποσό των 19.000 ρουβλίων, το οποίο είχε ξοδέψει για τις αγορές που είχε πραγματοποιήσει.

Ο Ρώσος ιδιώτης ωστόσο δε σταμάτησε εκεί, αφού κατέθεσε αγωγή κατά της τράπεζας ζητώντας αποζημίωση 24 εκατομμυρίων ρουβλίων. Όπως αναφέρει, η τράπεζα δε σεβάστηκε τη συμφωνία που είχε υπογράψει, βάσει της οποίας θα έπρεπε να του καταβάλει το ποσό των 6 εκατομμυρίων ρουβλίων αν αποφάσιζε μονομερώς να ακυρώσει τη συμφωνία, όπως και έκανε.

Ο ιδρυτής του τραπεζικού ομίλου Tinkoff, Oleg Tinkov, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: "Οι δικηγόροι μας πιστεύουν πως στην πραγματικότητα δε θα πάρει 24 εκατομμύρια, αλλά 4 χρόνια στη φυλακή για απάτη. Τώρα είναι θέμα αρχής για την τράπεζα".

Η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί τον επόμενο μήνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου