Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Ο εναλλακτικός χάρτης της Ευρώπης – Οι πιο μισητοί, τα πιο γερά ποτήρια και οι πιο όμορφοι λαοί [εικόνες]

Πριν από λίγες μέρες η ιστοσελίδα reddit συμπλήρωσε τους 30.000 συνδρομητές από την Ευρώπη και είπε να το γιορτάσει κάνοντας ένα εναλλακτικό δημοψήφισμα για τις χώρες της Γηραίας Ηπείρου. Τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά του τι σκέφτεται ο κόσμος, αν και θα διαφωνήσουμε για την... λατρεμένη Γερμανία.

Εκτός κι αν από τους 30.000 ευρωπαίους χρήστες του reddit οι 25.000 είναι Γερμανοί.

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τις κατηγορίες και τ' αποτελέσματα. Στο ερώτημα για την πιο... μισητή χώρα τα πρωτεία πήγαν στο Αγιο καθολικό κρατίδιο του Βατικανού που συγκέντρωσε 312 από τις 1853 χρήστες. Δεύτερη ήταν η Ρωσία και τρίτη η Γαλλία. Η Ελλάδα ήταν κάπου στη μέση με 73 αρνητικές ψήφους.

Στην κατηγορία πιο αγαπημένη χώρα, πρώτη ήταν η Γερμανία με 324 ψήφους. Δεύτερη ήταν η Αγγλία με 223 και τρίτη και εδώ η Γαλία που διχάζει το... κοινό. Η Ελλάδα συγκέντρωσε μόλις 25 ψήφους.

Εκεί που ο διαγωνισμός ήταν ανούσιος, ήταν στην ερώτηση «ποιος λαός πίνει πιο πολύ». Κέρδισε με κάτω τα χέρια η Ρωσία με 362 ψήφους. Δεύτερη η Ιρλανδία με 251 και τρίτη η Γερμανία με 227. Τα κοντέρ, όμως, τα έσπασε η Σουηδία, στην κατηγορία του πιο ωραίου λαού. Χάρη στην παγκόσμια φήμη που συνοδεύει τις Σουηδέζες, συγκέντρωσε 518 ψήφους. Από εκεί και πέρα, τα αποτελέσματα ήταν μοιρασμένα με τη Γαλλία στη δεύτερη θέση (134) και την Ισπανία στην τρίτη (103). Εμείς πάλι πατώσαμε με 21. Τέλος, στην πιο αστεία προφορά γλώσσας κέρδισαν ή μάλλον έχασαν οι Γάλλοι και τους ακολούθησαν Γερμανοί και Σουηδοί.








Πηγή: Ο εναλλακτικός χάρτης της Ευρώπης – Οι πιο μισητοί, τα πιο γερά ποτήρια και οι πιο όμορφοι λαοί [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/115884#ixzz2ZoALEibu

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου