Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Σύγχυση για το μέλλον των δημοτικών αστυνομικών

Νεφελώδες είναι, προς το παρόν, το τοπίο σχετικά με την τύχη των 3.500 υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας αφού δεν αποκλείεται να απασχοληθούν σε πόστα που ούτε καν φαντάζονταν.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου ανέφερε ότι «υπάρχουν ανάγκες επείγουσας κάλυψης θέσεων σωφρονιστικών φυλάκων, που μπορούν να ικανοποιηθούν από τη διαδικασία κινητικότητας των δημοτικών αστυνομικών».
Την ίδια ώρα, σε σημερινές του δηλώσεις, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα αξιοποιήσει τους δημοτικούς αστυνομικούς.  «Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη όχι απλώς θα αξιοποιήσει στο ακέραιο την εμπειρία των δημοτικών αστυνομικών, αλλά και θα τους καταστήσει σημαντικό παράγοντα στην εμπέδωση κλίματος ευνομίας στις πόλεις μας» δήλωσε ο υπουργός.
«Στόχος μας είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι θα ενταχθούν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινωνίες και εντέλει στους δημότες» σημειώνει ο υπουργός και εξηγεί:
«Με τη σύσταση της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης, στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, προβλέπεται η αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών και η ομαλή ένταξή τους στο νέο μοντέλο δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σύσταση ομάδας εργασίας των υπουργείων Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη

Κυβερνητικές πηγές, μετά τις σημερινές δηλώσεις των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, έλεγαν ότι αίρονται και οι τελευταίες επιφυλάξεις σε ότι αφορά το θέμα της αξιοποίησης των δημοτικών αστυνομικών.
Επισήμαναν σχετικά ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα έχουν θέση και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κινητικότητας η οποία θα προχωρήσει τάχιστα, καθώς σημειώνουν, πρόκειται για κενά που είναι επείγον να καλυφθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες συστήνεται άμεσα ομάδα εργασίας των υπουργείων Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση του προγράμματος.


Διαβάστε: http://newpost.gr/post/252931/sygxysh-gia-to-mellon-twn-dhmotikwn-astynomikwn#ixzz2Z2ZHAXJu

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου