Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Στροφή μέσω Καραμανλή και Γκαλμπρέιθ στο πολιτικό κέντρο

Σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι δεν είναι κόμμα των άκρων, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί θεαματικό άνοιγμα στο πολιτικό κέντρο σπάζοντας τα μέχρι τώρα στεγανά που είχαν επιβάλλει στην Κουμουνδούρου οι ακραίες συνιστώσες.


Έτσι μετά τον ύμνο στον Κωνσταντίνο Καραμανλή -που κατά πολλούς είναι ο ηγέτης που επέβαλε το κέντρο σαν πολιτική λογική- και την παρουσία του Α. Τσίπρα αύριο στην εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει έντονη την παρουσία του και στην διημερίδα που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής του Γεράσιμου Αρσένη και του Levy Economics Institute στη χώρα μας.

Θέμα της διεθνούς διημερίδας είναι «Έξοδος από την κρίση: Η πρόκληση της εναλλακτικής πορείας» με την παρουσία του Τζέιμς Γκαλμπρέιθ αλλά και του Α. Τσίπρα.

Έτσι στο κεντρικό πάνελ θα καθίσουν μαζί ο Αλέξης Τσίπρας, η Λούκα Κατσέλη, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων-Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος, ο Τζέιμς Γκαλμπρέιθ κ.α. ενώ σε άλλα πάνελ θα συμμετάσχουν οι Χάρης Καστανίδης, Γιώργος Σταθάκης, Ανδρέας Νεφελούδης, (που πρόσφατα αποχώρησε από την Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ) ο διευθυντής της Αυγής Νίκος Φίλης, Γιάννης Δραγασάκης και Γιάννης Βαρουφάκης.

Χαρακτηριστικό της νέας λογικής η οποία δεν αποκλείεται καθόλου να μετατραπεί σε νέα κινητικότητα στο πολιτικό σκηνικό, είναι η παρουσία στην διημερίδα της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου της Άννυς Ποδηματά από το ΠΑΣΟΚ αλλά και του βουλευτή Γιάννη Πανούση από τη ΔΗΜΑΡ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου