Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Στο «στόχαστρο» του εισαγγελέα τρία Ολυμπιακά έργα


kalatrava
Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπαίνουν τρία Ολυμπιακά έργα, για τα οποία μάλιστα έχει σταλεί και ειδική επιστολή στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με την οποία ζητείται η διενέργεια ελέγχων και η σύνταξη του σχετικού πορίσματος.

Συγκεκριμένα η εισαγγελική έρευνα περιστρέφεται γύρω από το στέγαστρο Καλατράβα, το Ολυμπιακό Κέντρο Σκοποβολής Μαρκοπούλου και το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Real News.
Οι έλεγχοι αναμένεται να αρχίσουν το 2013 και οι επιθεωρητές θα εστιάσουν κυρίως στη νομιμότητα των συμβάσεων, τον χρόνο εκτέλεσης των έργων αλλά και το κόστος των κατασκευών.
Να σημειώσουμε ότι τριμελής ελεγκτική επιτροπή έχει ελέγξει την οικονομική διαχείριση της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Από την έκθεση της επιτροπής προέκυψε ότι  το στέγαστρο Καλατράβα στοίχισε 139 εκατ. ευρώ και απαιτήθηκαν επιπλέον 6 εκατ. ευρώ για να επιδιορθωθεί και να συντηρηθεί.
Παράλληλα ως 60 φορές πάνω στοίχισε και το Ολυμπιακό Κέντρο Σκοποβολής Μαρκοπούλου το οποίο από 12 εκατ. ευρώ κόστισε τελικά 60 εκατ. ευρώ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου