Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Φωτόπουλος… reloaded!


ÖÙÔÏÐÏÕËÏÓ Í  ÃÅÍÏÐ ÄÅÇ  ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ
Ξαναχτύπησε και πάλι πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος επανέλαβε από το βήμα του συνεδρίου της Ομοσπονδίας, που άρχισε σήμερα στην Αθήνα, ότι  μόνο με πολυήμερες απεργίες «θα σταματήσουμε τις μπουλντόζες της τρόικας», ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ για να καλυφθούν τα κενά!

Ο κ. Φωτόπουλος καυτηρίασε την απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης από το συνέδριο κάνοντας λόγο για ασέβεια απέναντι στο θεσμό του συνδικαλιστικού κινήματος.
Επίσης, χαρακτήρισε “ντουφεκιές στον αέρα” τις 24ωρες απεργίες λέγοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που ο κόσμος δεν συμμετέχει και έχει χάσει την εμπιστοσύνη του “σε εμάς που τον εκπροσωπούμε”. Για να σταματήσουμε τις μπουλντόζες της τρόικας πρέπει να αντισταθούμε, είπε και ζήτησε από τη ΓΣΕΕ να υιοθετήσει το σύνθημα “Η εμείς ή αυτοί”.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ προέβαλε αιτήματα που περιλαμβάνουν: να σταματήσει η ΔΕΗ να χρησιμοποιείται ως φοροεισπράκτορας, να μη γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια οι οποίες, όπως είπε, δεν θα χρειαστούν αν σταματήσει η αφαίμαξη της ΔΕΗ με ευθύνη των ρυθμιστών, να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ προκειμένου να καλυφθούν τα κενά (το κονδύλι για τις υπερωρίες, όπως είπε, αρκεί για τη μισθοδοσία 3500 εργαζομένων) και να μην προχωρήσει ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος τόνισε ότι η ΓΕΝΟΠ έχει αποδείξει πως αγωνίζεται για όλο το κοινωνικό σύνολο αναφέροντας χαρακτηριστικά “τον αγώνα ενάντια στα χαράτσια” ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά στο ξεπούλημα όλων των ενεργειακών εταιρειών.
Ο Γ. Μανώλης (Ανεξάρτητοι Έλληνες) ανέφερε ότι η ΔΕΗ “είναι ένα εργαλείο που πρέπει να έχουμε στα χέρια μας” και σημείωσε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έχει αμαρτίες αλλά δημοκρατία χωρίς συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να υπάρξει.
Ο Μ. Παπαδόπουλος (ΚΚΕ) δήλωσε αντίθετος με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.
Άρση των στρεβλώσεων της αγοράς ενέργειας και των παρεμβάσεων στη χονδρική αλλά και τη λιανική αγορά προκειμένου να αναπτυχθεί ανταγωνισμός ζήτησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α. Ζερβός. Ο ίδιος τόνισε ότι η ΔΕΗ αντιμετωπίζει προκλήσεις χωρίς προηγούμενο, ωστόσο κρατήθηκε όρθια και συνεχίζει να επενδύει ενώ χαρακτήρισε “εθνική” την ευθύνη της επιχείρησης απέναντι στην κοινωνία, στις σημερινές συνθήκες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου