Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Σπάνιες φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις της Google


Πόσες φορές πληκτρολογείτε τη λέξη «Google» στον υπολογιστή σας; Σκεφτήκατε ποτέ πώς εξυπηρετούνται όλες αυτές οι υπηρεσίες που παρέχει σε όλο τον κόσμο; Για να λυθούν αυτές οι απορίες η Google αποκάλυψε τα τεράστια data center σε όλο τον κόσμο που στηρίζουν τις υπηρεσίες της.

Αυτό που βλέπουμε είναι μία εντυπωσιακή εικόνα υπολογιστών που διεκπεραιώνουν τα αιτήματα αναζήτησης προβάλουν βίντεο του YouTube video clips και διανέμουν email μεταξύ εκατομμυρίων ανθρώπων. Με εκατοντάδες χιλιάδες server, πολύχρωμα καλώδια και… ποδήλατα (!) ώστε οι μηχανικοί να μετακινούνται γρήγορα.

Νέα data center κατασκευάζονται σήμερα στη Χιλή τη Σιγκαπούρη και την Ταϊβάν. 

«Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν πατήσει το πόδι τους μέσα στα data center της Google και υπάρχει λόγος: προτεραιότητά μας είναι η προστασία και η ασφάλεια των πληροφοριών μας και κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό, φυλάσσοντας αυστηρά τις εγκαταστάσεις μας», τονίζεται η εταιρεία. 

Στην ιστοσελίδα Where the Internet lives, οι φωτογραφίες της Connie Zhou αποκαλύπτουν την εικόνα μέσα από τα οκτώ κέντρα της Google που ήδη λειτουργούν σε ΗΠΑ, Φινλανδία και Βέλγιο. 

Εικονική περιήγηση στο κέντρο της Βόρειας Καρολίνα θα είναι διαθέσιμο και μέσω της υπηρεσίας street vie. 

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου