Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

«Πρωταγωνιστής» στο σινεμά ο Γιάννης Μπουτάρης!


Ηταν η εποχή που η Ελλάδα άρχισε να στροβιλίζεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου όταν ο κορυφαίος οινοπαραγωγός, βραβευμένος για την οικολογική του δράση και απεξαρτημένος αλκοολικός Γιάννης Μπουτάρης έθεσε υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2010.

Εκείνη ακριβώς την εποχή, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθυρίδης άρχισε να «παρακολουθεί» τον Μπουτάρη επί 10 εβδομάδες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών του 2010. Το αποτέλεσμα του πονήματος είναι το ντοκιμαντέρ «Ενα βήμα μπροστά» που προσφάτως επελέγη για να παιχτεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Αμστερνταμ (14 έως τις 25 Νοεμβρίου). 

Σύμφωνα με το «Βήμα», η ταινία εντάσσεται στο τμήμα Reflecting Images: Panorama, το οποίο φιλοξενεί ταινίες που θα προκαλέσουν και θα συζητηθούν.
 
Με φόντο τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, το «Ενα βήμα μπροστά» παρουσιάζει την προσωπικότητα του «πρωταγωνιστή» της αλλά και την ξεχωριστή κουλτούρα της πόλης του, στοχεύοντας στην ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων και αντιφάσεων της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας σε μια κρίσιμη και αποφασιστική στιγμή.
 
Το ντοκιμαντέρ «Ενα βήμα μπροστά» θα προβληθεί στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες τον χειμώνα του 2013, ενώ τον Μάιο της ίδιας χρονιάς θα προβληθεί στο γαλλογερμανικό κανάλι ARTE, στο πλαίσιο της θεματικής ημέρας «Μια ημέρα για την Ελλάδα - Une journée en Grèce».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου