Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Δωρεάν τα προϊόντα χωρίς απόδειξη


proionta
Με νέα ‘’τιμωρία’’ απειλούνται όσοι φοροδιαφεύγουν, σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, αν οι επιχειρήσεις ή οι επαγγελματίες δεν «κόβουν» αποδείξεις, αυτόματα οι καταναλωτές θα δικαιούνται να παίρνουν δωρεάν τρόφιμα, ρούχα, αλλά και κερασμένο καφέ ή γεύμα.

Σύμφωνα με το Έθνος , ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς αναμένεται να εντάξει αυτήν την διάταξη στους νέους Κανόνες Διακίνησης Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών.
Η υποχρέωση αυτή ισχύει στην Κροατία, όπου μάλιστα εκεί οι επιχειρηματίες είναι υποχρεωμένοι να την αναγράφουν και στους τιμοκαταλόγους.
Με τον τρόπο αυτόν το υπουργείο Ανάπτυξης επιδιώκει να μειώσει τη φοροδιαφυγή, δίνοντας ένα «όπλο» στα χέρια των καταναλωτών.
Πληροφορίες θέλουν επίσης τον υφυπουργό να θεσπίζει αυτή την υποχρέωση όχι μόνο για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, αλλά και για εκείνους που πωλούν προϊόντα. Δηλαδή, η εφαρμογή της θα είναι για δικηγόρους, γιατρούς, ηλεκτρολόγους, ταξί, υδραυλικούς, εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, μπαρ κ.λπ., όπως και για σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, καταστήματα ειδών ένδυσης και υπόδησης, ηλεκτρικών κ.ά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου