Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Der Spiegel: Να διαλυθεί η Τρόικα!

"Οι ελεγκτές έγιναν πιόνια συμφερόντων" λέει η γερμανική εφημερίδα! 

Ανέλπιστη στήριξη της Ελλάδας από τo γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ , προτείνει τη διάλυση της Τρόικας, σε περίπτωση που το ΔΝΤ επιμείνει στις απόψεις του για μια πιο σκληρή έκθεση αξιολόγησης της χώρας μας!

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, οι επικεφαλής ελεγκτές της Τρόικα -Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ)- έχουν μεταβληθεί σε «πιόνια πολιτικών συμφερόντων», με τον καθένα να προωθεί πλέον τα συμφέροντα του οργανισμού που αντιπροσωπεύει.

«Ακριβώς επειδή πρέπει να ληφθούν αντιδημοφιλείς αποφάσεις, είναι βολικό να φορτώνονται όλα σε ανεξάρτητες επιτροπές, χωρίς την κρίση των οποίων, δεν αποφασίζεται, υποτίθεται, τίποτα», αναφέρει ο αρθρογράφος και τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ενώ το ΔΝΤ πιέζει για μια κατά το δυνατόν πιο αντικειμενική έκθεση.

«Αν η τρόικα παρουσιάσει μια αρνητική για την Ελλάδα έκθεση, το ΔΝΤ θα μπορούσε να σταματήσει τη συμμετοχή του στην διάσωση της Ελλάδας. Ακόμη όμως και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, τα κράτη της Ευρωζώνης δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει», καταλήγει το περιοδικό...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου