Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Επενδύσεις με ελικόπτερα και υδροπλάνα στο Κατάκολο

Έχει ειπωθεί και έχει γραφεί πολλές φορές, ότι το Κατάκολο είναι για το νομό Ηλείας, η κότα που γεννά το χρυσό αυγό. Η άποψη αυτή δεν απέχει από την πραγματικότητα, καθώς...

όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο αποβιβάζονται στο λιμάνι, πε΄ριπου ένα εκατομμύριο τουρίστες. Το μεγάλο αυτό πλήθος συνιστά ένα τουριστικό ρεύμα τεράστιας οικονομικής για να μην πούμε και κοινωνικής σημασίας. Δεδομένων αυτών, Είναι απολύτως δικαιολογημένη η προσπάθεια των παραγόντων της τοπικής αγοράς, να αξιοποιήσουν τις οικονομικές δυνατότητες που προσφέρει η τεράστια επισκεψιμότητα.

Τα τελευταία χρόνια στο Κατάκολο έχουν δημιουργηθεί δεκάδες επιχειρήσεις οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες και αγαθά στους τουρίστες που φθάνουν με τα κρουαζιερόπλοια στον τόπο μας.

Η δυναμική της τουριστικής αγοράς του Κατακόλου προκαλεί το ενδιαφέρον μεγάλων επιχειρηματιών που προσβλέπουν σε υψηλά κέρδη.

Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για την εκμετάλλευση του λιμανιού από ιδιωτικούς ομίλους οι οποίοι εντάσσουν στο στρατηγικό σχεδιασμό τους, ένα λιμάνι που βρίσκεται σε πολύ υψηλή θέση μεταξύ των λιμανιών της χώρας που δέχονται κρουαζιερόπλοια.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψην τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον επιχειρηματικό τομέα, σχεδιάζουν να φέρουν στο Κατάκολο ελικόπτερο το οποίο θα σταθμεύει μόνιμα στην χερσαία ζώνη του λιμανιού και θα μισθώνεται από τουρίστες για λίγες ώρες. Η εταιρεία που θα έχει την εκμετάλλευση του ιπτάμενου μέσου, εκτιμά ότι θα είναι πολλοί αυτοί που θα θέλουν να απολαύσουν από ψηλά τη θέα αξιόλογων τοποθεσιών της Ηλείας, μεταξύ των οποίων οι ακτές της βόρειας Ηλείας, τον Καϊάφα και τα ορεινά του νομού.

Στο πλαίσιο αυτού του επιχειρηματικού σχεδίου, εκλήθη ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δ. Αποστολόπουλος, όπως επίσης και στέλεχος της λιμενικής αρχής προκειμένου να συναινέσουν στην επιλογή του χώρου στάθμευσης του ελικοπτέρου.

Αυτός είναι στην αμμουδιά, αριστερά του πέτρινου μόλου και έμπροσθεν του καρνάγιου που λειτουργεί χρόνια τώρα στην περιοχή. Ο συγκεκριμένος χώρος, αποτελεί σύμφωνα με πληροφορίες, προσωρινή θέση. Οριστική λύση στο ζήτημα θα δοθεί ύστερα από συνεννοήσεις που θα έχει η εταιρεία με τους τοπικούς φορείς, δεδομένου ότι θα πρέπει να προκαλείται από την χρησιμοποίηση του ελικοπτέρου, η ελάχιστη δυνατή όχληση.

Άλλη εξίσου ή και περισσότερο σημαντική επιχειρηματική δράση που αναμένεται να αναπτυχθεί στο Κατάκολο είναι η δρομολόγηση υδροπλάνου.

Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού και παλαιότερα είχε γίνει μια απόπειρα από εταιρεία Καναδικών συμφερόντων η οποία δεν ευδοκίμησε. Στην έλευση υδροπλάνου στο Κατάκολο είχε τότε πρωτοστατήσει επιβαίνοντας ο ίδιος σε αυτό, ο τότε υπουργός Τουρισμού Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Σήμερα οι Καναδοί επανέρχονται δεδομένου ή ίδια ή άλλη Καναδική εταιρεία, εκδήλωσε την επιθυμία να φέρει ξανά υδροπλάνα στο Κατάκολο.

Το θέμα βρίσκεται σε συζητήσεις, προκειμένου να προσδιοριστεί ο θαλάσσιος διάδρομος που θα χρησιμοποιεί το υδροπλάνο κατά την προσθαλάσσωσή του. Η υπόθεση αυτή δεν είναι απλή, δεδομένου ότι στο λιμάνι του Κατακόλου, υπάρχει μεγάλη κίνηση κρουαζιερόπλοιων και θα πρέπει επίσης να παραχωρηθεί στο υδροπλάνο σημείο πρόσδεσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου