Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΤΟ 50% ΤΩΝ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΩΝ

Ένα στα δύο ενεχυροδανειστήρια παρανομεί, όπως διαπίστωσε έλεγχος του ΣΔΟΕ, τα αποτελέσματα του οποίου ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών...

της ΔΗΜΑΡ και της ΝΔ σχετικά με τα ανταλλακτήρια χρυσού και τα ενεχυροδανειστήρια. 

Σε 175 ανέρχονται τα ενεχυροδανειστήρια και σε 97 οι επιχειρήσεις αργυραμοιβών που έκαναν έναρξη εργασιών στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. έως και την 31.7.2012, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, από τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής 100 επιτηδευματίες, στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου δράσης του ΣΔΟΕ, στους οποίους παρατηρήθηκε παραβατικότητα σε ποσοστό 50% και όπως τονίζει ο κ. Στουρνάρας οι έλεγχοι συνεχίζονται και στους υπόλοιπους. 

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου μετά από ερωτήσεις των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Σπύρου Λυκούδη και Μαρίας Γιαννακάκη και του βουλευτή της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη. 

Οι βουλευτές είχαν ζητήσει να ενημερωθούν για τη νομιμότητα της λειτουργίας των ανταλλακτηρίων χρυσού και να ελεγχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου