Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Σε ποιους μοίραζε «μαύρο» χρήμα ο Άκης; (έγγραφο-ντοκουμέντο)


Εξελίξεις στην υπόθεση του πρώην υπουργού καθώς ο ανακριτικής ψάχνει την διαδρομή … και το σε ποια άλλα χέρια κατέληγαν τα χρήματα από τις μίζες
Σε βάθος προχωράει η έρευνα για τον Ακη Τσοχατζόπουλο, μετά και το νέο κύκλο απολογιών, με τον ανακριτή να ψάχνει τα «μαύρα» χρήματα και την πορεία τους. Από τη μία εξετάζονται οι καταγραφές ονομάτων στο ημερολόγιο, που συνοδεύονται από ποσά, και από την άλλη τα πρόσωπα που προέκυψαν από αναφορές τρίτων, όπως από την κατάθεση του Νίκου Ζήγρα.


Όπως προκύπτει από την κατάθεση του προφυλακισμένου εξαδέλφου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νικολάου Ζήγρα, μεγαλοεκδότης είχε λάβει από τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό, Άκη Τσοχατζόπουλο, που κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, περισσότερα από 400.000 ευρώ για να πουλήσει το μερίδιο του σε εταιρεία καφέ και εστίασης με την επωνυμία ΣΤΟΑ, επί της οδού Πατησίων, στην οποία ήταν ο βασικός μέτοχος.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, πλήρωσε το αντίτιμο του μεριδίου στον μεγαλοεκδότη με την πολυσχιδή δράση (και πέραν των εκδόσεων) με μετρητά που δεν δηλώθηκαν ποτέ και πουθενά. Στην συνέχεια, το μερίδιο της επιχείρησης που άνηκε στον «βαρώνο» των media πέρασε στον γιο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρο.
Συγκεκριμένα την αποκάλυψη – βόμβα είχε κάνει ο προφυλακισμένος εξάδελφος του Άκη στην απολογία – ποταμό που είχε δώσει τον περασμένο Ιούλιο στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, που ερευνά την μεγάλη υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος με κεντρικό πρόσωπο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.


«Όσον αφορά τον γιο του Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρο, ο οποίος απέκτησε το μερίδιο μιας εταιρείας εστίασης καφέ – μπαρ στην Πατησιών με την επωνυμία ΣΤΟΑ, γνωρίζω ότι ο πατέρας του πλήρωσε στον πρώην κάτοχο της εταιρείας, ο οποίος ήταν μεγαλοεκδότης εφημερίδας, το τίμημα του μεριδίου το οποίο ήταν πάνω από 400.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δόθηκαν μετρητά και δεν δηλώθηκαν πουθενά» είχε αναφέρει επί λέξει ο Νίκος Ζήγρας στις 18 Ιουλίου στον ανακριτή.
Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου μάλιστα βρέθηκε και πάλι τετ-α-τετ με τον κ. Μαλλή το περασμένο Σάββατο, επιβεβαιώνοντας εκ νέου, σύμφωνα με πληροφορίες, τα όσα είχε πει στην αρχική του απολογία για τη δράση του κυκλώματος, που μέσου ενός δικτύου off – shore εταιρειών – πίσω από τις οποίες βρίσκονταν σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη- ο Άκης Τσοχατζόπουλος – ξεπλένονταν εκατομμύρια ευρώ από μίζες για την υπογραφή δυο εξοπλιστικών προγραμμάτων, των TOR- M1 και των γερμανικών υποβρυχίων.

Η συγκεκριμένη αναφορά του «μετανοημένου» εξάδελφου του Άκη Τσοχατζόπουλου για τις δοσοληψίες του πρώην υπουργού με τον μεγαλοεκδότη, έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση, καθώς πρόκειται ξεκάθαρα για μια ακόμη περίπτωση ξεπλύματος μαύρο, αδήλωτου, πολιτικού χρήμα, που έχει μπει ήδη στον «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης, που ερευνά την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» του πρώην υπουργού.
Με τις απολογίες του, αυτή που είχε δώσει τον περασμένο Ιούλιο στον κ.Μαλλή αλλά και αυτή που έδωσε το περασμένο Σάββατο, ο προφυλακισμένος εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου για τους δικούς του λόγους – ελπίζοντας προφανώς σε πιο ευνοϊκή μεταχείριση – αποφάσισε να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης αποκαλύπτοντας με λεπτομέρειες τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στις διαδρομές του μαύρου χρήματος αλλά και τις αγοραπωλησίες που έγιναν προκειμένου αυτό να ξεπλυθεί. Μια από αυτές- σύμφωνα με τον Ν. Ζήγρα - ήταν και η αγορά του μεριδίου της επιχείρησης του μεγαλοεκδότη από τον Άκη Τσοχατζόπουλο με χρήματα που δεν δηλώθηκαν ποτέ!
Πηγή: protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου