Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΔΑΝΕΙΟ 11 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ

Στα 11 δισ. ευρώ φτάνει το ύψος του δανείου που διαπραγματεύεται η κυπριακή κυβέρνηση με την τρόικα σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για ανάγκες κεφαλαιακής ενίσχυσης των...
 
τραπεζών 10 δισ. ευρώ και 6 δισ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση του χρέους και την κάλυψη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων μέχρι το 2015. 


Η Λευκωσία προσανατολίζεται να λάβει 11 δισ. ευρώ από την τρόικα και τα υπόλοιπα 5 δισ. ευρώ από τη Ρωσία, που ήδη πέρσι της χορήγησε ισόποσο δάνειο. Την προηγούμενη εβδομάδα το Reuters υποστήριζε ότι η Κύπρος χρειάζεται συνολικά δάνειο 15 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα μεγέθη για το επίπεδο του πληθωρισμού και της ανεργίας που επιδιώκει να πετύχει με το πρόγραμμα αγοράς τίτλων σκέφτεται να ανακοινώσει η Fed. 

Σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Διοίκησης, η συγκεκριμένη άποψη κερδίζει έδαφος, αλλά ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία για τον τρόπο με τον οποίο θα υιοθετηθεί. Ο στόχος για τον πληθωρισμό πιθανότατα θα αυξηθεί στο 3%, ενώ για το ποσοστό ανεργίας το ζητούμενο θα είναι να υποχωρήσει κάτω από το 7%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου