Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Η επιστροφή των «κλεφτοκοτάδων»

Τρόφιμα από σούπερ μάρκετ στην Πάτρα, κατσίκια από σπίτι σε χωριό του Ηρακλείου, γαλοπούλες από κοτέτσι στην Κορώνη. Μικροκλοπές σε... είδος είναι η νέα «μάστιγα» που συγκλονίζει καθημερινά πια τα ελληνικά αστικά κέντρα και την περιφέρεια. Η οικονομική κρίση έχει κάνει τη ζωή χιλιάδων οικογενειών δυσκολότερη, μετατρέποντας την επιβίωση σε γρίφο.
 

Όπως γράφει το «Έθνος της Κυριακής», οι «κλεφτοκοτάδες» επιστρέφουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό για τους ίδιους και τις οικογένειές τους... θυμίζοντας σημεία των καιρών της δεκαετίας του '50, Με «εύκολο» στόχο τα οικόσιτα ζώα και τις καλλιέργειες, τα περιστατικά που καταγράφονται καταδεικνύουν μια εικόνα ανέχειας και απελπισίας...

«Τελευταία στην Πελοπόννησο, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, παρατηρείται ποσοτική και ποιοτική διαφοροποίηση της εγκληματικότητας που έχει να κάνει με αυτό που αποκαλείται ως -έγκλημα ανάγκης-», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Ηλίας Γεωργόπουλος. «Πρόκειται για συμπεριφορές από ανθρώπους που δεν έχουν ενσωματωθεί στην τοπική κοινωνία και δρουν από βιοποριστική ανάγκη. Εκδηλώσεις τέτοιων συμπεριφορών είναι οι ζωοκλοπές, καθώς και οι μικροκλοπές».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου