Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ο Καπελέρης διώκεται για απιστία


Ο εκ των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρης Πεπόνης, που μαζί με τον Σπύρο Μουζακίτη παρέμειναν στο πόστο τους, μετά την υπαναχώρηση του υπουργείου Οικονομικών από την προώθηση τροπολογίας που περιόριζε τις εξουσίες τους για τη δίωξη οικονομικών εγκλημάτων, έδωσε σήμερα εντολή για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιάννη Καπελέρη, με την κατηγορία της απιστίας.

Η σχετική απόφαση του κ. Πεπόνη στηρίζεται στις καταγγελίες του πρώην Ειδικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Διομήδη Σπινέλλη, περί ύπαρξης μηχανισμού στο υπουργείο, για την παρεμπόδιση είσπραξης των προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων.
Εκτός από τον Γιάννη Καπελέρη, η εντολή ποινικής δίωξης αφορά και την πρώην διευθύντρια των τελωνείων Ευαγγελία Πανταζή, που σύμφωνα με την έρευνα του κ. Πεπόνη έχει εμπλοκή στην υπόθεση.
Στις εξηγήσεις τις οποίες είχε κληθεί να δώσει ο κ. Καπελέρης ενώπιον του Γρηγόρη Πεπόνη αλλά και του έτερου οικονομικού εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη, είχε υποστηρίξει ότι η μη είσπραξη των προστίμων οφείλεται σε λάθη καταχώρησης στο σύστημα «Ήφαιστος».
Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον Γιάννη Καπελέρη να υποβάλλει την παραίτησή του, όπως και έκανε ο πρώην πλέον Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου