Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Η μεγάλη ανατροπή με τον Alpha


Εντός των επόμενων ημερών πιθανολογείται ότι θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταβίβασης του Alpha από τον γερμανικό Όμιλο RTL στον Δημήτρη Κοντομηνά, καθώς οι σχετικές ζυμώσεις βρίσκονται πλέον στο τελευταίο στάδιό τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος ιδιοκτήτης του Alpha που είναι ταυτόχρονα και… παλιός, έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του να προχωρήσουν άμεσα σε αναμόρφωση του χαρακτήρα του σταθμού, καθώς και του περιεχομένου των εκπομπών του.
Στόχος του Δημήτρη Κοντομηνά είναι να βρεθεί ο Alpha απόλυτα έτοιμος στην αφετηρία των πολιτικών εξελίξεων που προσδιορίζονται για την άνοιξη, με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, και την ανάδειξη νέας κυβέρνησης, εν μέσω διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους για τη συνέχιση της δανειοδότησης προς την Ελλάδα.
Για τον λόγο αυτό άλλωστε, ανατίθεται στον Μάνο Κακλαμάνο η διεύθυνση ενημέρωσης του σταθμού, ενώ στην Κάντζα «προσγειώνεται» και ο Γιάννης Παπαγιάννης από το Extra, προκειμένου να παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, με περισσότερο παρεμβατικό και άμεσο χαρακτήρα.
Η διοίκηση Κοντομηνά αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον ειδησεογραφικό χαρακτήρα του Alpha, γι’ αυτό και στο δελτίο ειδήσεων θα εμφανίζονται, για να κάνουν τα καυστικά σχόλιά τους αναφορικά με την τρέχουσα επικαιρότητα, ο Δήμος Βερύκιος και ο Γιώργος Βλάχος.
Στον νέο Alpha, που θα επιδιώξει να έχει ανατρεπτικό προφίλ, απέναντι στο Mega και τον ΑΝΤ1, που έχουν εξελιχθεί σε «κατεστημένα» της ενημέρωσης σε τηλεοπτικό επίπεδο, θα αξιοποιηθούν στελέχη του ραδιοφωνικού σταθμού radio 9, επίσης συμφερόντων Κοντομηνά.
Σημειώνεται ότι ο Όμιλος του RTL αγόρασε το 66% του μετοχικού πακέτου του Alpha από τον Δημήτρη Κοντομηνά το 2008, έναντι οικονομικού τιμήματος 125,7 εκατομμυρίων ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου