Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Πέρασε τη ζωή του στη φυλακή αλλά βγήκε νικητής!



"Όταν ήμουν στη φυλακή ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή" λέει ο 52χρονος μποξέρ Ντιούι Μποζέλα που πέρασε 26 χρόνια στη φυλακή για έναν φόνο που δεν έκανε και στο πρώτο του παιχνίδι συνέτριψε τον αντίπαλό του. Ο αγώνας έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο Λος Άντζελες. Ο Μποζέλα νίκησε τον Λάρι Χόπκινς σε....



έναν - όπως λέει - τελευταίο αγώνα γι' αυτόν πια. Ο 52χρονος καταδικάστηκε το 1983 για το φόνο της 92χρονης Έμα Κράπσερ, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι ήταν αθώος. 

Μέσα στη φυλακή δεν έχασε το κουράγιο του. Πήρε δύο πτυχία και αναδείχτηκε πρωταθλητής ελαφρών βαρών της φυλακής Sing Sing, μέχρι η αθωότητά του τελικά να αποδειχτεί και να αποφυλακιστεί. Η ζωή του πήρε τα πάντα ωστόσο του επεφύλασσε μία νίκη για το τέλος. Σύμφωνα με το MSNBC στον αγώνα με τον επαγγελματία Μπέρναρντ Χόπκινς, ο Μποζέλα δεν είχε την ταχύτητα ενός νεαρού αλλά είχε σταθερή και σίγουρη κίνηση και πολύ καλή τεχνική. Την νίκη του ζητωκραύγασαν 20.000 θεατές στο Staple Center. 

"Αυτός ήταν ο τελευταίος μου αγώνας. Είναι παιχνίδι για νέους. Έκανα αυτό που ήθελα και τώρα είμαι χαρούμενος. Ευχαριστώ όσους το έκαναν αυτό δυνατό για μένα, ήταν από τις ωραιότερες εμπειρίες της ζωής μου" λέει ο Μποζέλα. Τώρα σχεδιάζει να επιστρέψει στο Νιούμπουργκ κοντά στην Ν. Υόρκη, για να στήσει ένα γυμναστήριο μποξ. "Θέλω τα παιδιά από την γειτονιιά να έχουν κάτι δημιουργικό να κάνουν" αναφέρει.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου