Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Κατάσκοπος η θρυλική Κοκό Σανέλ?

Κατάσκοπος των Ναζί, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου φέρεται πως ήταν η Κοκό Σανέλ . Όλο αυτό βέβαια σύμφωνα με την βιογραφία του Αμερικανού δημοσιογράφου, εγκατεστημένου στη Γαλλία, Χαλ Βων. Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι βάσισε τις πληροφορίες του σε πληθώρα γαλλικών, αγγλικών, γερμανικών και αμερικάνικων αρχείων, προκειμένου να γράψει το βιβλίο του.
 
Τίτλος της βιογραφίας «Κοιμώμενη με τον εχθρό, ο κρυφός πόλεμος της Κοκό Σανέλ». Περιεχόμενο της, γεγονότα κατά τη διάρκεια του 1940, όταν η σχεδιάστρια ήταν 57 ετών και προσελήφθη από τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών, με αποτέλεσμα να γίνει η κατάσκοπος F-7124. Αποστολή της, όπως αναφέρει η νέα βιογραφία, ήταν να μεταβεί στην Ισπανία, με έναν άλλον πράκτορα, το βαρόνο Λουί ντε Βόφρελαντ, με στόχο να προσελκύσουν κι άλλους πράκτορες. 

Η κατασκοπία της Σανέλ συνδέεται με τον έρωτα της για ένα Γερμανό αξιωματούχο και, ταυτοχρόνως, πράκτορα των ναζί. Εκείνος ήταν που τη συνέστησε στο Βόφερλαντ, παλιό πράκτορα της Γκεστάπο στο Μαρόκο, ενώ οι δυο τους περνούσαν υπερπολυτελή ζωή, καθώς έμεναν στο Ριτζ του Παρισιού, ξενοδοχείο που φιλοξενούσε τον Γκέρινγκ και τον Γκέμπελς. Η Κοκό Σανέλ ωστόσο, η οποία πέθανε το 1971, αρνιόταν πάντα ότι είχε σχέσεις με τους ναζί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου