Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Χάος στη ΔΑΠ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Βυζαντινά παρασκήνια, δαιδαλώδεις εσωκομματικές διαβουλεύσεις, ασφαλιστικά μέτρα και εμπλοκή των ονομάτων του διευθυντή του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αρβανιτόπουλου και του Γραμματέα της Π.Ε. κ. Λυκουρέτζου.



Ένα χρόνο μετά τις εκλογές για ανάδειξη προέδρου ΟΝΝΕΔ οι εσωκομματικές πληγές φαίνεται ότι δεν έχουν κλείσει. Η μετωπική σύγκρουση μεταξύ των υποστηρικτών του Α. Παπαμιμίκου και της μεγάλης πλειοψηφίας των στελεχών της ΔΑΠ στα Γιάννενα που υποστήριξαν τον έτερο υποψήφιο Κ. Χατζή καλά κρατεί. 

Η περσινή απόφαση του Παπαμιμίκου να ορίσει τοπική ηγεσία μέσω φαξ και όχι με εκλογές, έχει οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα. Οι προσκείμενοι στον Παπαμιμίκο δεν αναγνωρίζονται από το 80% των ΔΑΠιτών στα Γιάννενα. Οι «αντάρτες» ζητάνε εγγυήσεις για τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές για να κάνουν δεκτούς στα ψηφοδέλτιά τους τα παιδιά του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ. 

Το αδιέξοδο ήταν τόσο μεγάλο, ώστε σύμφωνα με πληροφορίες ο Διευθυντής του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αρβανιτόπουλος και ο Γραμματέας της Π.Ε. κ. Λυκουρέτζος εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται στα τηλέφωνα προσπαθώντας να πραγματοποιήσει κάποια συμφωνία. Ενώ τη Δευτέρα το βράδυ με τη μεσολάβηση του Αρβανιτόπουλου συμφωνήθηκε ένα κείμενο όρων για τη συστράτευση όλων των πλευρών, τελικά οι υποστηρικτές του Παπαμιμίκου στα Γιάννενα δεν αποδέχτηκαν τους παραπάνω όρους (οι βασικότεροι εκ των οποίων ήταν η διεξαγωγή εκλογών και η συμμετοχή σε αυτές μόνο αυτών που μετείχαν στα ψηφοδέλτια της ΔΑΠ). 

Τελευταία εξέλιξη είναι η επιβολή ασφαλιστικών μέτρων από τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ προς την πλειοψηφία των στελεχών της ΔΑΠ με αποτέλεσμα η κάθοδος της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές να κρέμεται από μία κλωστή.  Δυσαρεστημένος εμφανίζεται σύμφωνα με πηγές της Ν.Δ. ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς η επιτυχία του Ζάππειο 2 αμαυρώνεται από εσωκομματικές έριδες στη νεολαία τις οποίες ο Παπαμιμίκος αδυνατεί να περιορίσει.

Τελικά, έπειτα και από την ενωτική παρέμβαση του Γιώργου Παπανικολάου, η ΔΑΠ κατέβηκε κανονικά στις εκλογές και περιμένουμε στη συνέχεια της ημέρας να μάθουμε εξελίξεις...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου