Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Θα απολύονται οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ που θα πουληθούν!



Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην επίτευξη των στόχων του Μνημονίου στα έσοδα και στις αποκρατικοποιήσεις, είναι πιθανόν να φέρει δραματικές εξελίξεις, με απολύσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. Την ώρα που συζητείται το... 

ενδεχόμενο νέου δανείου ύψους 60 δισ. ευρώ και νέων μέτρων ύψους 6 δισ. ευρώ, στο τραπέζι μπαίνουν ταυτοχρόνως η επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων και η μείωση των δημοσίων δαπανών.

Σε ότι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να νομοθετεί ότι οι εργαζόμενοι από όσες εταιρείες του δημοσίου πωλούνται, δεν θα μετατάσσονται όπως έγινε στην Ολυμπιακή, αλλά θα απολύονται !

Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι ως το καλοκαίρι η νομοθετική ρύθμιση θα έχει ψηφιστεί και η πρώτη εταιρεία- λέγεται ότι είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, θα έχει πουληθεί, ενώ οι εργαζόμενοι θα απολυθούν!

Στις εταιρείες που φέρονται να είναι υπό πώληση, ενώ παράλληλα είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, φέρονται να είναι ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, η Αγροτική Τράπεζα, η ΕΥΔΑΠ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και άλλες.

Ωστόσο, θεωρείται δύσκολο να απολυθούν οι εργαζόμενοι των εταιρειών στις οποίες ήδη μετέχουν ξένοι επενδυτές, όπως ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ, καθώς η κυβέρνηση πλέον διαθέτει μικρά πακέτα μετοχών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου