Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Κύπρου φυγάδευσε την οικογένειά του στο εξωτερικό!


Απειλές κατά τις ζωής τους δέχονται τόσο ο Νίκος Αναστασιάδης και ο διοικητής της Κεντρικής τράπεζας της Κύπρου όσο και οι οικογένειες τους, μετά τις εξελίξεις στην οικονομία με το κούρεμα των καταθέσεων.

Σοβαρότατες είναι οι απειλές που δέχεται για τη ζωή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης καθώς και μέλη των οικογενειών τους και διατυπώνουν άγνωστοι σε επιστολή τους. 

Η επιστολή, στάλθηκε στην εφημερίδα «Πολίτης» και σχετίζεται με τις πρόσφατες εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και ιδιαίτερα με την απώλεια καταθέσεων στη Λαϊκή Τράπεζα και το κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

Αμέσως μετά την παραλαβή της επιστολής, ο «Πολίτης» την παρέδωσε σε ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου που επισκέφθηκαν τα γραφεία της εφημερίδας. Η επιστολή είναι δακτυλογραφημένη, απευθύνεται «Προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Διοικητή Κεντρικής Τράπεζας» και φέρει ημερομηνία 20 Μαρτίου 2013.

Σε αυτή διατυπώνονται σαφέστατες απειλές που αγγίζουν όχι μόνο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και μέλη των οικογενειών τους. «Σας προειδοποιούμε και δεν μπλοφάρουμε. Θα αρχίσουμε από τα εγγόνια σας, θα πάμε στα παιδιά σας και θα αφήσουμε εσάς τελευταίους για να πονέσετε όσο και εμείς», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επιστολή δείχνει πως αυτός που τη συνέταξε, σύμφωνα με το kathimerini.com.cy, έχει αν μη τι άλλο καλές γνώσεις χρήσης της ελληνικής γλώσσας, αφού τόσο η ορθογραφία όσο και το συντακτικό παρουσιάζουν μια εικόνα που παραπέμπει σε πρόσωπο με στοιχειώδη μόρφωση.

Η επιστολή «υπογράφεται» από την «Ομάδα διάσωσης των καταθέσεων, ορκισμένοι μέχρι θανάτου». Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για την ταυτότητα αυτής της ομάδας, καθώς δεν έχει εμφανιστεί με κάποιον άλλο τρόπο στο πρόσφατο παρελθόν.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Βοηθός Αρχισυντάκτης της εφημερίδας Μανώλης Καλατζής είπε ότι η επιστολή, η οποία βρισκόταν μέσα σε ένα λευκό φάκελο, είχε ως παραλήπτη το Διευθυντή της εφημερίδας και την παρέλαβε χθες το πρωί ο ίδιος μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία της εφημερίδας.

Όπως είπε, αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και ακολούθως ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων (ΤΑΕ) επισκέφθηκαν τα γραφεία της εφημερίδας και παρέλαβαν την επιστολή και το φάκελο και πήραν κατάθεση από τον ίδιο.  

Η επιστολή είναι δακτυλογραφημένη και φέρει ημερομηνία 20 Μαρτίου 2013.

Στην προκήρυξη που έστειλαν οι άγνωστοι, αναφέρεται: 

«Σας προειδοποιούμε και δεν μπλοφάρουμε. Θα αρχίσουμε από τα εγγόνια σας, θα πάμε στα παιδιά σας και θα αφήσουμε εσάς τελευταίους για να πονέσετε όσο και εμείς». «Μη μας αγνοήσετε, μη μας υποτιμήσετε. Μη δοκιμάσετε να μας δοκιμάσετε. Τότε θα αρχίσει το δικό μας γλέντι. Πουλημένα παλιοτόμαρα. Σταματήστε αμέσως το κούρεμα των καταθέσεων. Γνωρίζουμε τι ακόμα μας περιμένει από εσάς τους εθνοπροδότες. Δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα και σε καμιά οργάνωση. Ορκισμένοι να πεθάνετε». 

Τονίζεται επίσης στην επιστολή ότι έχουν «τον τρόπο και τη δύναμη να ξέρουμε κάθε στιγμή που είναι κάθε μέλος της οικογένειας σας». «Μαζί μας είναι και επαγγελματίες στο είδος τους, πληρωμένοι ακριβά που δεν καταλαβαίνουν τίποτε αλλά ούτε και έχουν Θεό, παρά μόνο το χρήμα». 

«Μας καταστρέψατε βάσει σχεδίου», προστίθεται, «πολύ καλά προετοιμασμένου και συνεχίζετε να μας καταστρέφετε αδιαφορώντας για το τι θα γίνει σε εμάς τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Σας προειδοποιούμε ότι μας κάμνετε θα τον πάθετε σε πάρα πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Γιατί δεν θα έχουμε να χάσουμε τίποτε από τούδε και στο εξής. Αν δεν σταματήσετε τώρα αμέσως κάθε κούρεμα στις καταθέσεις του κόσμου, θα πληρώσετε πάρα πολύ μεγάλο τίμημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive.com, τουλάχιστον ο Διοικητής δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται απειλές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απειλές σε βάρος του ξεκίνησαν εδώ και αρκετό διάστημα, με αποτέλεσμα την προηγούμενη εβδομάδα η σύζυγος του κ. Δημητριάδη να διαγράψει τα παιδιά τους από το σχολείο όπου φοιτούσαν και να φύγουν στο εξωτερικό. 

«Η επιστολή έχει παραληφθεί από την αστυνομία και θα εξεταστεί, ώστε μέσω επιστημονικών και άλλων στοιχείων να διαπιστώσουμε ποιοι την απέστειλαν αλλά και για αποτροπή τυχον δυσάρεστων ενεργειών», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου