Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Υπάρχουν και υπουργοί στην κυβέρνηση Παπαδήμου που τιμούν τη "φανέλα"...


Είναι κρίμα ένας ακαδημαϊκός δάσκαλος σαν τον Γιώργο Μπαμπινιώτη, με την ποιότητα χαρακτήρα και το επίπεδο βαθιάς γνώσης που διακρίνει τον καθηγητή Γλωσσολογίας και άλλοτε πρύτανη του Καποδιστριακού, του «μεγάλου» Πανεπιστημίου της Αθήνας, να προχωρεί σε μια τόσο βαριά προσβολή προς μια συνάδελφό του.

Μερικές μέρες πριν από τις πρόωρες εκλογές της 6ης Μαϊου, στις οποίες η Μαρία Ρεπούση θα είναι υποψήφια με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης δρομολογεί την αποκατάσταση μιας ιστορικής ανορθογραφίας που «τσάκισε κόκκαλα»: Τα καινούρια βιβλία Ιστορίας που θα διδάσκονται οι μαθητές των σχολείων από τον Σεπτέμβριο, δεν θα περιγράφουν όσα συνέβησαν στην αποβάθρα της Σμύρνης τη στιγμή που οι ορδές του Κεμάλ Ατατούρκ εισέβαλαν στη μαρτυρική πόλη, ως «συνωστισμό», αλλά ως «διωγμό» των Ελλήνων.
Και μόνο για το συγκεκριμένο «θάρρος» που επέδειξε, να τα βάλει με τον στρεβλωμένο καθωσπρεπισμό μιας αριστερής διανόησης η οποία φέρει βαρύτατες ευθύνες για το κατάντημα του τόπου, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης κέρδισε τη δική του θέση στην Ιστορία.
Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι νωρίτερα, τα είχε βάλει και με τη μεταρρύθμιση της «φωτοτυπίας», συγγνώμη… της ανώτατης εκπαίδευσης, που υποτίθεται ότι προωθούσε η Άννα Διαμαντοπούλου.
Δυο κυρίες της πολιτικής και της ακαδημαϊκής γνώσης «πληγώθηκαν» από τον Γιώργο Μπαμπινιώτη. Θα έπρεπε ωστόσο να το περιμένουν, από έναν βαθύ γνώστη και διάκονο της ελληνικής γλώσσας. Ο οποίος γνωρίζει προφανώς εξαιρετικά καλά την ετυμολογία της λέξης «αξιοπρέπεια».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου