Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Σπηλιωτόπουλος Άρης VS Αρβανιτόπουλος ΚωστάκηςΣε σοβαρές καταγγελίες εναντίον της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε ο "πάλαι ποτέ" Υπουργός της αειμνήστου Καραμανλικής Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος.


Κατηγόρησε την ηγεσία του Υπουργείου για ανεπάρκεια στην προετοιμασία για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σε επίπεδο υλικού. Οι καταγγελίες του που είναι διαθέσιμες στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook (http://www.facebook.com/spiliotopoulos.aris) κάνουν λόγο ακόμα και για ερωτήματα σχετικά με την διεξαγωγή των Εξετάσεων.

Διαβάζοντας την κανείς αναρωτιέται: 

Μα καλά εκεί στη Νέα Νέα Δημοκρατία, δεν μιλάνε μεταξύ τους. Ο Κωστάκης Αρβανιτόπουλος δεν είναι Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας;

Εκτός και αν η ανακοίνωση έγινε με ακριβώς αυτόν τον σκοπό, να αναδείξει το έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας στο Υπουργείο. Με την Άννα να συντάσσει ιδεολογικά μανιφέστα και τον Κωστάκη να πετάει όλη μέρα πετονιά στον Πειραιά για ψήφους ... που να λειτουργήσει το Υπουργείο! Διαβλέποντας το κενό ... έσπευσε η "γάτα με πέταλα" ... να ρίξει το φαρμάκι της!

Η ανακοίνωση του έχει ως εξής:
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, ερωτηθείς σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε στο Υπουργείο Παιδείας με την προμήθεια χαρτιού, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

 «Δύο μόλις μήνες, πριν την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να προμηθευτεί το Υπουργείο Παιδείας το υλικό διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων (όπως τετράδια, ατομικά δελτία, ειδικά φύλλα, ειδικά μπλοκ, αυτοκόλλητα, ετικέτες ,ειδικά ντοσιέ, φάκελοι), και στη συνέχεια έγκαιρα να παραληφθεί από τα εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα.

Όλα αυτά προκαλούν άγχος και αβεβαιότητα στους υποψήφιους μαθητές και τις οικογένειές τους, γιατί ακόμη μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της μη εκτύπωσης και διανομής των βιβλίων στα σχολεία, γεγονός που εγκαίρως είχαμε επισημάνει πριν από ένα χρόνο.

Η έλλειψη σχεδιασμού, οργάνωσης και  προγραμματισμού έχει οδηγήσει σε τρομερά λάθη το Υπουργείο Παιδείας, τα αποτελέσματα των οποίων δυστυχώς πληρώνουν οι ελληνικές οικογένειες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Το γεγονός, ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια του χαρτιού και των υλικών διενέργειας των Πανελλαδικών Εξετάσεων κηρύχθηκε άγονος, αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τη διαφάνεια των διαδικασιών προμήθειας, που θα προκύψουν, αλλά και για την ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να προβεί άμεσα σε όλες τις νόμιμες και απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση όλων των προβλημάτων, προκειμένου να μην επαναληφθεί το φιάσκο των βιβλίων, που δεν τυπώθηκαν ποτέ. Η άμεση επίλυση των προβλημάτων είναι η καλύτερη απάντηση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και όχι οι παραινέσεις και οι καταγγελίες». 
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου