Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Το «κίνημα της πατάτας»…!


Δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας «απλώνει» για τους δημότες του ο δήμος Παλλήνης, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία με στόχο τη διάθεση πατάτας σε φθηνή τιμή, καθώς παρακάμπτονται οι μεσάζοντες. Οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι οι συνθήκες που διαμορφώνονται  στο οικονομικό περιβάλλον επιβάλλουν την άμεση παρέμβαση και λήψη μέτρων με στόχο την στήριξη των νοικοκυριών.

Έτσι λοιπόν ο δήμος άρχισε ήδη να συλλέγει παραγγελίες κατοίκων, ώστε να φθάσουν οι αναγκαίες ποσότητες από τους πατατοπαραγωγούς.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό σε συνεργασία με τους πατατοπαραγωγούς του Νευροκοπίου θα διατεθούν πατάτες στον δήμο στην πολύ χαμηλή τιμή των 28 λεπτών ανά κιλό.
Ο δήμος δεν εμπλέκεται στην οικονομική συνδιαλλαγή μεταξύ παραγωγών και δημοτών, παρά μόνο θα προμηθεύσει με ένα κουπόνι εκείνους τους δημότες που θα κάνουν παραγγελίες προκειμένου να το παραδώσουν στους παραγωγούς.
Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκαν οι δημότες και οι κάτοικοι του δήμου που επιθυμούν να προμηθευτούν πατάτες να συμπληρώσουν τα έντυπα παραγγελίας που διατίθενται ηλεκτρονικά στο www.palini.gr  ή σε έντυπη μορφή στο δημαρχείο Παλλήνης, μέχρι 8 Μαρτίου 2012.
Μετά την συγκέντρωση των εντύπων παραγγελίας, εντός 10 ημερών και σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα θα γίνει η διάθεση από τους ίδιους τους πατατοπαραγωγούς, αυστηρά, σύμφωνα με τα δελτία παραγγελίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου