Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

"Οι Έλληνες δεν αντέχουν λιτότητα πάνω από δύο χρόνια"

Την άποψη ότι οι έλληνες ψηφοφόροι μπορούν να αντέξουν τα μέτρα λιτότητας το πολύ για δύο χρόνια εκφέρει πληροφοριοδότης της Stratfor ο οποίος περιγράφεται από τους αναλυτές ως «καλά δικτυωμένη οικονομική πηγή». Η συγκεκριμένη πηγή στο παρελθόν παρείχε στην αμερικανική εταιρεία πληροφορίες για...

τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στη χώρα μας, ενώ χαίρει ιδιαίτερη εκτίμησης για την αξιοπιστία του. Στο συγκεκριμένο μήνυμα που εστάλη τον Ιούνιο του 2011, ο πληροφοριοδότης με κωδικό OCH007 επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεπληρώσει τα χρέη της και πως η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις απλώς αγοράζουν χρόνο με τη χορήγηση νέων δανείων.

«Η μελλοντική σταθερότητα, ωστόσο, δεν εξαρτάται από τις ενέργειες των θεσμών και των κυβερνήσεων αλλά από τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων». Και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι «αυτό είναι αλήθεια ιδίως για την Ελλάδα η οποία λόγω εθνικής υπερηφάνειας θα θεωρήσει την πώληση περιουσιακών στοιχείων σε ξένους εντελώς απαράδεκτη. Το ίδιο ισχύει και για χώρες της ευρωζώνης που είναι επιβαρημένες με χρέη».

Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/03/blog-post_3709.html#ixzz1ocAD5O5U

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου